Meram’da Yazar Yenişehirlioğlu’ndan Konferans

Meram’da Yazar Yenişehirlioğlu’ndan Konferans

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, “Küresel Sömürü Medeniyeti ve Yeni Türki...

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, “Küresel Sömürü Medeniyeti ve Yeni Türkiye” konulu konferans verdi.

Konevi Kültür Merkezi’ndeki konferansa, Çanakkale Savaşı’ndaki ruhu anlatan “Aşk Cephesi” isimli kitabı hakkında bilgi vererek başlayan Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, “Bu kitapta Çanakkale Savaşı’na giden gençlerin oraya gitmesindeki asıl sebepleri ele aldım. 100 yıl öncesinde yazılmış ve hiç sahibine ulaştırılmamış mektuplarla yazılmış ciddi bir serüven. Emperyalist güçler, o gün toplarıyla, tüfekleriyle, askerleriyle, silahlarıyla bu memlekete göz dikmişti. Bugünün emperyalist güçleri ve küresel güçleri ise başka argümanlarla saldırıyorlar. Yine huzurumuzu yok etmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak adına bunu yapıyorlar. Çanakkale’yi böyle okumak ve bugüne taşımak lazım. 18 Mart’ta Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını kutladık. Türkiye’nin yeni vizyonuna ileriye yönelik bir atılım yapması için tekrar bu ruhun canlandırılması gerekiyor. O yüzden Çanakkale çok önemli” diye konuştu.

“GENÇLERİ İNŞA ETMELİYİZ”

“Medeniyetlerin inşasında bize düşen vazife öncelikli olarak gençleri inşa etmektir” diyen Yenişehirlioğlu, "Gençliğin önemini anlamak için geçmişimize bakmak gerekiyor. Osmanlı coğrafyasında ideolojik tartışmaların yoğun olarak yaşandığı dönem 2. Meşrutiyet dönemidir. Bu dönemde batı karşısında yenilgiler ve bunalımlar var. Ne yapacağız da biz toparlanacağız düşüncesi hakim. Osmanlıcılık, Türkçülük, Batıcılık gibi düşünce akımları ortaya çıkıyor. Yeni bir toplum doğal olarak yeni bir neslin inşasını gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

“KENDİ MEDENİYET KODLARIMIZI HAYATA GEÇİRMELİYİZ”

Yazar Yenişehirlioğlu, Türkiye’nin Küresel sömürü medeniyetinin karşısındaki direnişinde muvaffak olabilmesi için temsil ettiği medeniyetin küresel sömürü medeniyeti karşısındaki üstünlüğünü ortaya koyabilmesi, kaybettiği kendi medeniyetinin kodlarını hayata geçirmesi gerektiğini ifade ederek, “Küresel sömürü düzeni, bütün kutsalları yok ediyor, sadece kendini kutsallaştırıyor. Kendi değerlerini empoze ediyor ve fertleri bir sömürü aracı haline getiriyor. Çanakkale’de topuyla, tüfeğiyle saldırıyor ama 2015’te kültürel değerlerle giriyor. Değer yargılarından uzaklaştırıyor. Sinemayla, filmle, sanatla ya da serbest piyasa ekonomisinde insanları tüketime özendirmesiyle başarılı oluyorlar” dedi.

Konferanstan sonra Meram Belediye Başkan Vekili Halit Bulut, günün anısına Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’na belediyenin kültürel yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti. Yenişehirlioğlu, kitaplarını imzalayarak okurlarıyla sohbet etti.

Bu haber toplam 921 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya