Mevlana Meydanı “Demokrasi Meydanı” Oldu

Mevlana Meydanı “Demokrasi Meydanı” Oldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, darbe girişiminin beşinci gününde de Mevlana Meydanı’nda vatan nöbeti tutan on binlerce Konyalı ile bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, darbe girişiminin beşinci gününde de Mevlana Meydanı’nda vatan nöbeti tutan on binlerce Konyalı ile bir araya geldi.

Konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya şiiriyle başlayan Başkan Akyürek, “Bu 5 günlük dava nöbetinde, her akşam Mevlana Meydanı’nı hınca hınç dolduran değerli Konyalı hemşeHrilerimizi, Selçuklu torunlarını, Hazreti Mevlana’nın, Sadrettin-i Konevi Hazretleri’nin, Kılıçarslan’ın değerli evlatlarını tebrik ediyorum. Hem davamıza, hem milletimize, hem inancımıza hizmet ediyorsunuz, hem de kendi dünyanıza şeref levhaları ekliyorsunuz. Bir gün, bu milletin ayağa kalkışında, bu milletin mücadelesinde, katillere, zalimlere dur demede, o meydanlarda ben de vardım diyeceksiniz” dedi. “Sizi buraya getiren iman gücüdür”

Mevlana Meydanı’nın artık demokrasi meydanı olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Mevlana Meydanı artık milletin meydanı oldu. Mevlana Meydanı’nın yanına hürriyet, bağımsızlık, millet meydanı gibi ifadeler eklemek gerekiyor. Bunu, burada bulunan siz kardeşlerimiz başardınız. Sizi buraya getiren iman gücüdür” diye konuştu. Başkan Akyürek konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’yi ateşe attılar. Türkiye’nin önüne büyük engeller çıkardılar. Kendi uçaklarımızla kendi polisimizi, kendi insanımızı katlettiler. Daha öncekiler gibi şimdiki yönetenler de şapkalarını alıp kaçar gider zannettiler. Yanıldıkları bir nokta oldu. Kahraman milletimizi unuttular. Kahraman kadınlarımızı, tankın önüne yatan kahraman gençlerimizi, çocuklarımızı, büyüklerimizi unuttular. 94 yaşında burada her gün nöbet tutan Rahime teyzeyi unuttular. Her şeyden önemlisi bu milletin, bu ümmetin kahraman evladı Recep Tayyip Erdoğan’ı unuttular. Cenab-ı Hak milletimize kastedenleri kahretsin. Cenab-ı Hak bu kötü günleri bizlere bir defa daha göstermesin. Yarın akşam da buradayız. Yarından sonra da burada olacağız. Cumhurbaşkanımız artık meydanları bırakabilirsiniz deyinceye kadar buradayız. Allah sizlerden razı olsun.”

haberfark.net

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya