Mezar Taşlarıyla O Hastalıktan Ölenlerin Sayısını Belirleyecek

Mezar Taşlarıyla O Hastalıktan Ölenlerin Sayısını Belirleyecek

Konya Ereğli Zengen mahallesinde görev yapan bir hemşire, kanser hastalığından yaşamını yitiren kişilerin sayısını belirleyebilmek için son 10 yılda ölenlerin mezar taşlarının görüntülerini kameraya kaydediyor.

Mahallede yaşanan ölüm olaylarının sebebinin çoğunlukla kanser olduğunu kaydeden hemşire Safiye Eser, son 10 yılda ölen kişilerin mezar taşlarını çekerek kayıt altına aldığını söyledi.

Zengen’de kanser vakalarından ölen kişi sayısının özellikle son iki yılda arttığını ifade eden Eser, rahim kanseri, meme ve prostat kanserinin sıklıkla görüldüğünü ve kendilerine başvuran hastaların kanser olabilme riskinden korktuklarını da ifade etti. Aldığı kamera kayıtlarında bulunan kişi adlarını hangi hastalıktan dolayı öldüğünü belirleyeceğini söyleyen hemşire Safiye Eser, Ereğli İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte hareket ettiğini kaydetti.
MAHALLEDEKİ İÇME SUYU DA İNCELENİYOR
Ereğli’nin mahalleleri arasında en çok kanser hastalığından ölüm nedeninin Zengen mahallesinde görüldüğünü vurgulayan Ereğli İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay ise, Sağlık Bakanlığının tüm ülke çapında kanser tarama çalışmalarını başlattığını ifade etti. Burada görev yapan hemşire Safiye Eser’in son 10 yılda ölen kişilerin mezar taşlarını çekerek geriye dönük kanser çalışması başlattığını da dile getiren Günay, burada kullanılan içme suyundan da kanser sebebi olup olmadığına dair numune aldıklarını kaydetti.

Bu haber toplam 4996 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık