MHP’li Kalaycı, Vatandaşlarla Buluştu

MHP’li Kalaycı, Vatandaşlarla Buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla sohbet ederek destek istedi.Evliya Çelebi Parkı’nda vatandaşlarla sohbet ederek de...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla sohbet ederek destek istedi.

Evliya Çelebi Parkı’nda vatandaşlarla sohbet ederek destek isteyen Kalaycı ve partililer daha sonra Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi’ni ziyaret etti, ardından Kızılören Mahallesi’nde seçmenle buluştu. Köy camisinde kılınan yatsı namazının ardından Kalaycı, vatandaşların dertlerini dinledi. AK Parti iktidarında yoksulluğun arttığını ileri süren Kalaycı, Konya halkının bankalara olan toplam borcunun 25 milyar liraya dayandığını kaydetti. Kalaycı, “12,5 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarda. Dile kolay 12,5 yıl. Soruyorum sizlere daha öncesine göre durumunuz daha mı iyi? Bugün Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Konya’mızda da geçim sıkıntısı içerisinde olan milyonlarca insanımız var. Asgari ücretle geçinemiyor, emekliler geçinemiyor, çiftçimiz, köylümüz sattığı üründen para kazanamıyor. Hayvancılık bitme noktasına getirildi. Sanayimiz dışa bağımlı bir hale geldi ve en önemlisi de Konya’mızda durum daha vahim. Köylümüz, çiftçimiz, esnafımız, sanayicimiz, çalışanlarımız, emeklilerimiz borç batağına girdi. Bugün Konya’da bankalara olan Konyalı’nın toplam borcu 25 milyar liraya dayandı. Biz Konyalılar olarak 10-15 yıl öncesinde bankadan mümkün oldukça uzak dururduk. Faizden kaçardık. Ama bugünkü duruma baktığınız zaman Konyalı sanayiciler, esnaflar, çiftçiler, bankalara çalışır hale geldi” şeklinde konuştu.

İktidara geldiklerinde icraat listesindeki ilk işin belde belediyelerini tekrar açmak olduğunu söyleyen Kalaycı, “Belde belediyelerini kapatmak doğru bir şey miydi? Bu kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülürken biz MHP olarak çok sert muhalefet yaptık. ‘Yapmayın bunu’ dedik. Dinlemediler. İkinci olarak ‘Konya’mızda bunun çok zararını görürüz. Konya’mız birçok ülkeden büyük. Belde belediyelerini kapatırsanız, Konya’da insanımız hizmet noktasında mağdur olur’ dedik. Ama maalesef dinletemedik. Ben bu kanun çıktığı tarihten bu yana tüm beldelerimizden yoğun şikayet alıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim ilk yapacağımız icraat tekrar belde belediyelerini açmak olacaktır. Bunda kararlıyız. Bu yapılan yanlışlığı düzelteceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 796 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya