Milano2030 vizyonu için finale kalan projeler belli oldu

Milano2030 vizyonu için finale kalan projeler belli oldu

“Milano2030” vizyonu doğrultusunda projelerini hazırlamalarının beklendiği 19. İzocam Öğrenci Yarışması’nda finale kalan projeler belli oldu.

İzocam, sosyal sorumluluk bilinciyle her yıl farklı bir konuyla hayata geçirdiği Öğrenci Yarışması’nın bu yıl 19.’sunu düzenliyor. Yarışmaya konu olacak şehir Milano olarak seçildi ve İzocam Öğrenci Yarışmasının konusu #milano2030 vizyonu doğrultusunda Crescenzago metro istasyonu alanının kente bağlanarak gençleştirilmesi ve canlandırılması olarak belirlendi. 

‘Fikirden Projeye’ formatıyla gerçekleşen ve tüm fakülte ve bölümlerde okuyan üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmada tüm süreçler www.izocamogrenciyarismasi.com  sitesi üzerinden yürütüldü. İki aşamadan oluşan yarışmanın ilk adımında öğrencilerden #milano2030 vizyonu doğrultusunda Crescenzago metro istasyonu alanının sürdürülebilir gelişimi ve geleceği için bir vizyon oluşturmaları, bölgesel şartları ve şehrin gelişimini hesaba katarak mimari tasarım fikri geliştirmeleri ve bu fikirleri avan projeye dönüştürmeleri beklendi. Yarışmanın bu ilk aşamasında  14 proje web sitesine yüklendi ve 12 Mart’ta kapalı oturumda projeleri jüri değerlendirdi.

10 Mart 2018 tarihine kadar www.izocamogrenciyarismasi.com adresine yüklenen projeler arasından ikinci aşamaya geçenler sıralama olmaksızın aşağıda yer almaktadır. 

ODTÜ Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Öykü Nur Acıcan ve Eren Güney tarafından hazırlanan 9D1O8P5A rumuzlu proje, 

ODTÜ Kentsel Tasarım Bölümü öğrencilerinden Büşra İnce ve Ayşegül Erçin tarafından sunulan B3A8E4 rumuzlu proje, 

Gazi Üniversitesi Mimari Tasarım Bölümü öğrencisi Elif Şencal ile ODTÜ Kentsel Tasarım Bölümü öğrencisi Nilay Nida Can tarafından tasarlanan 8N6E9 rumuzlu proje, 

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Berkan Öztürk ve Mahir Ok tarafından geliştirilen B49M36 rumuzlu proje,

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Mehmet Dikici ve Emine Yiyentarafından hazırlanan G6J5C7 rumuzlu proje. 

İkinci aşamada finalist olmaya hak kazanan 5 projeden jüri yorumlarıyla projelerini geliştirmeleri ve 24 Nisan'a kadar www.izocamogrenciyarismasi.com adresine detaylandırılmış ve şartnameye uygun proje paftalarını yüklemeleri beklenecek. 

Yetkin öğretim görevlileri ve uzman mimarlardan oluşan jüri yarışma süreçlerindeki aktif rolüyle ve özverili çalışmalarıyla hem yarışmaya hem de öğrencilerin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. İTÜ Makine Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, Günarda Enerji firmasından Y.Mimar Ali Erkan Şahmalı, Dilekçi Mimarlık firmasından Y.Mimar Durmuş Dilekçi, İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülten Manioğlu, Suyabatmaz-Demirel Mimarlık firmasından Y.Mimar Hakan Demirel, ODTÜ Makine Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Mehmet Çalışkan ve İzocam Pazarlama Direktörü Dr. Kemal Gani Bayraktar İzocam 19. Öğrenci Yarışması’nın seçkin jürisi içinde yer alıyor.

Öğrenciler yaşam alanının en temel öğesi olan konut ölçeğine inerek geliştirdikleri mimari projeleri 1 Mayıs 2019'da yapılacak jüri buluşmasında jüriye canlı olarak tüm detaylarıyla sunacak. Finalistlere başarı sertifikasıyla birlikte mülakat - aday deneyimi hediye edilecek. Aynı günün sonunda dereceye giren projeler jüri tarafından duyurulacak.

Ulusal yarışmada ilk üçe giren ekipler ise sırasıyla 8 bin, 6 bin ve 4 bin TL ödül kazanırken, 5-8 Haziran 2019 tarihleri arasında Milano’da düzenlenecek uluslararası finalde ülkemizi temsil etme ve uluslararası ödül için yarışma hakkı da kazanacak. 

Yarışmanın uluslararası etabındaki ödüller ise şöyle belirlendi; birincilik ödülü 1.500 €, ikincilik ödülü 1.000 €, üçüncülük ödülü 750 €, özel ödül ve öğrenci ödülleri ise 500 €.

Bu haber toplam 1844 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat