Millet ekran başında kriz geçiriyor! Para'yı Terim götürüyor!

Millet ekran başında kriz geçiriyor! Para'yı Terim götürüyor!

Terim yönetimindeki millilerimiz, son olarak zayıf Letonya deplasmanında alınan 1-1'lik beraberliğin ardından üç maç sonucunda henüz galibiyet ile tanışamayarak grubunda son sıraya demir atarken; oluşan kaos ortamı deneyimli teknik adamın mevcut sözleşmes

Peki sözleşmede neler var?

İŞTE TERİM'İN ÇOK KONUŞULAN O SÖZLEŞMESİ!

5 ARTI 2 YIL, YANİ 2020’YE DEK TERİM

SÖZLEŞMENİN SÜRESİ: İş bu sözleşme 15.11.2013 ile 15.11.2018 tarihleri arasında geçerli olacaktır. Federasyon bu sürenin bitiminden 1 ay öncesine kadar sözleşmenin 15.11.2020 tarihine kadar uzatılması hakkına tek taraflı olarak sahiptir.

VERGİLER TFF’DEN, ÜCRETLER AYLIK

ÜCRET VE PRİMLER: Federasyon, Türkiye Futbol Direktörü’ne her bir sözleşme yılı başına yıllık net 3 milyon 500 bin euro (Üçbuçukmilyon euro) ödeyecektir. Federasyon tek taraflı olarak sözleşme uzatma hakkını kullanması halinde sabit ücret her yıl başına yüzde 5 oranında artıracaktır. Ücrete ilişkin her türlü yasal ödenti federasyon tarafından aynen yapılacaktır. Ücretler ait olduğu ayın son gününde eşit taksitlere bölünmek suretiyle ödenecektir. (Terim'in aylığı 291 bin 66 euroya geliyor)

ÜÇÜNCÜ BİLE OLSAK PRİM VAR!

Fatih Terim'in imza töreninde medyaya yansıyan sözleşmenin ilk sayfasında Dünya Kupası primi bulunurken, 2. bölümde ise Avrupa Şampiyonası başarıları ile ilgili ücretler anlatılıyor. Kamuoyunda millilerimizin Avrupa Şampiyonası'nda şimdiden veda ettiği konuşulurken, A milli takımımız grubunu üçüncü sırada tamamlaması ve oynanacak play-offlar sonucunda(En iyi üçüncü olmadığı varsayıldığında) Fransa biletini kapması halinde dahi Fatih Terim yüksek bir primi hanesine yazdıracak.

Diğer başarı primlerinin de olduğu 2. sayfada Avrupa Şampiyonası için primlerin Dünya Kupası rakamlarına yakın olduğu, 250 bin euro daha az prim belirlendiği kaydedildi. Yani Fatih Terim, 2016’da Türkiye’yi Avrupa şampiyonu yaparsa 3 milyon euro civarında prim alacak. Yalnızca katılım hakkı elde etmemiz halinde ise yaklaşık olarak 500 bin euroluk prim Fatih Terim'in olacak.

DÜNYA KUPASI'NA 3.750 MİLYON PRİM

"Türkiye Futbol Direktörü yönetimindeki A Milli Takım'ın Dünya Kupası finallerine katılması halinde ayrıca 750 bin euro... Dünya Kupası gruplarında son 16'ya kalması halinde ayrıca 750 bin euro.... Dünya Kupası çeyrek finaline kalması halinde ayrıca 250 bin euro... Dünya Kupası yarı finaline kalması halinde ayrıca 500 bin euro... Dünya Kupası şampiyonu olması halinde ayrıca 1 milyon 500 bin euro Türkiye Futbol Direktörüne ödenecektir." Terim'in sözleşmesi iki nüsha halinde hazırlandı.

 Akşam

Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.