Milletvekili Etyemez gündemi değerlendirdi

Milletvekili Etyemez gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Doğru ile Ahmet Melih Güçlü'nün katıldı.

Konya'ya yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya'nın özellikle tarım alanında önemli bir konumda olduğunu ve bu manada hükümetin de Konya'yı önemsediğini söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in Cumartesi günü İl Teşkilatı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi'ne katıldığını hatırlatarak, "Sayın bakanımız orada mazotun yüzde 50'sinin desteklenmesi konusunda da önemli açıklamalar yaptı. Tabi Konya için Mısır üretimi önemli bir hale geldi. Bölgemiz de bugüne kadarki desteklerle özelikle hayvancılığın altyapısı için de önemli olan Mısır üretiminin devamı ve artışı için milletvekilleri olarak bu konuyu da takip ediyoruz. Yine Lojistik Köy, Yeni Tren Garı, Şehir Hastanesi, Çevre Yolu, Yeni Numune Hastanesi, Karapınar'daki güneş enerjisi projeleri de devam ediyor ve bizler de bunun takipçisiyiz" dedi.

Sulama konusunda da önemli projelerinin olduğuna değinen Etyemez, "Ereğli Sağ Sahil Sulama Projesi ihaleye çıktı. 6 Aralık'ta ihalesi yapılacak olan proje, 500 milyon TL'ye mal olacak. 44 bin hektarlık alanı kapalı sistemle sulayacak olan proje 3,5 yılda tamamlanacak. Konya havzası, suya ihtiyacı olan bir havza. Dışarıdan su getirme çabalarımız var. Elimizdeki suyu tasarruflu kullanmak ve verimi arttırmak için bu projeye büyük önem veriyoruz. Biz il teşkilatımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımız ve Konya bürokrasisi ile oldukça uyumlu ve dayanışmayı esas alan bir anlayışla çalışıyoruz. Her zaman birlikte hareket ediyoruz. Örneğin, geçtiğimiz hafta içerisinde İl Başkanımız, milletvekillerimiz, oda başkanlarımız ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcımız Sayın Harun Tüfekçi'nin başkanlığında Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratları ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde dış havzalardan su getirilmesi, suyun kullanımı ve kapalı havza suyu etkin yönetimi konusunda önemli bir istişare ve çalışma toplantı yaptık. Kuyuların kayıt altına alınması ve kuyulardaki suyun da yönetilerek çiftçilerimize sunulması ile Ermenek ve Akçay üzerinden KOP'a su getirilmesi üzerinde çalışıyoruz. Ön ihale proje çalışması yapıldı. Hangi proje firmalarının ihaleye katılacağı belirlendi. 607 milyon metreküp suyun kapalı havzaya getirilmesi için bir çalışma yapılıyor. Tabi ki su Konya'nın önemli bir meselesi. Mavi Tünel ile önemli bir adım atıldı şimdiki hedef dış havzalardan su getirilmesine yönelik gayretlerimiz sürüyor" ifadelerini kullandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'ne yeni bina kazandıracaklarının da altını çizen Etyemez, "BÜSAN Sanayi girişinde Ankara Yolu üzerinde yaklaşık 23 bin metrekarelik bir proje. Projelendirme çalışmaları süren ve Selçuklu mimarisi ile yapılacak olan yine binayı 2019'da tamamlamayı amaçlıyoruz. İŞ-KUR'un da yeni hizmet binası inşaatı sürüyor. 2018 yılı Mayıs ayında tamamlamayı öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

ABD Başkanlık seçimleri ve FETÖ soruşturmaları

Devletin, hükümetin 40 yıldır her yere çöreklenmiş FETÖ ile olan mücadelesinin devam ettiğini belirten Etyemez, "Bu kapsamda bugüne kadar Konya'da görevden uzaklaştırılan kişi sayısı bin 406, tutuklanan kişi sayısı ise bin 299'dur. Devlet memurluğundan çıkarılan kişi sayısı ise bin 941 kanun hükmünde kararnameler kapsamındaki mücadelemiz de sürüyor. İl Teşkilatımız bünyesinde bir "Takip Heyeti" oluşturulmuştu. Bu heyet de çalışmalarını titizlikle sürdürüyor" dedi.

ABD'de başkanlık seçimlerinde Amerika halkının verdiği karara herkesin saygı duyması gerektiğini söyleyen Etyemez, "Tabiki ülke olarak yeni seçilen ABD Başkanı Trump'ın FETÖ liderinin iadesi ile ilgili tutumunu merak ediyoruz. Beklentimiz bu terör örgütü başının bize iadesidir. ABD bizim için önemli bir müttefiktir. ABD'nin de bu müttefikliğin gereğini yapmasını ve ülkemiz adına da hayırlı çalışmalar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP'li vekillerin tutuklanma

Bir önceki yasama döneminde bazı vekillerin yasama çalışmalarında yaptıkları suçlar nedeniyle dokunulmazlıklarının kaldırıldığını anlatan Etyemez, ayrıca HDP'li bir çok vekilin de tutuklandığını söyledi. Milletvekili Etyemez, "Bu çalışma aslında yargının önünü açan bir çalışmaydı. Süreç içerisinde gördük ki bazı vekiller ifadelerini verdiler. Ama yargının çağrısına vermeyen ve yargının görevini yapmasına engel olan HDP'li vekiller, gözaltına alındılar ve suç teşkil eden söylem ile eylemleri dolayısıyla tutuklandılar. Millet iradesine ters hareket eden ve yargıyı ezmeye çalışan herkes bunun sorumluluğunu taşımak zorundadır. Yargı görevini yapmıştır. Halkımız da artık onların bu şiddete davet eden çağrılarına yanıt vermiyor" diye konuştu.

Bazı Avrupa ülkelerinin teröre destek verip onların eylemlerine destek verdiklerini ve bu durumun kendilerini üzdüğünün altını çizen Etyemez, "Ülkesine ihanet edenlerin Avrupa'da saraylarda ağırlanması Avrupa'nın özgürlük ve insan haklarına karşı tutumlarını da gösteriyor. Bir lokmaya muhtaç insanlara kapılarını kapatan Avrupa, teröre bulaşmış teröristlere kapılarını açıyorsa bu Avrupa'nın demokrasisine zarar verir" şeklinde konuştu.

Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi

Üniter devlet yapısına zarar vermeden yeni bir sistem oluşturmak amacıyla yeni anayasa çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Etyemez, "Sayın Başbakanımız, geçtiğimiz günlerde MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ile gayet verimli ve olumlu bir görüşme yaptı. İnşallah önümüzdeki günlerde partimizin hazırladığı yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile alakalı çalışma, Meclis'e gelecek ve daha sonra da bu önerimiz, milletimizin takdirine sunulacak. Yeni sistem, bürokratik, askeri ve yargı vesayetinin son bulacağı bir sistemdir" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Etyemez gündemi değerlendirdi

Milletvekili Etyemez gündemi değerlendirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1801 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.