Milletvekili İnceöz ''Başkanımız 5 yılda 4 döneme sığacak hizmetler yaptı''

Milletvekili İnceöz ''Başkanımız 5 yılda 4 döneme sığacak hizmetler yaptı''

Başkan Yazgı ve Milletvekili İnceöz 110 milyon liralık içme suyu projesi kapsamında yapılan arıtma tesisindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ile birlikte Aksaray’ın 30 yıllık içme suyu sorununu ortadan kaldıracak olan 110 Milyon TL'lik İçme Suyu Projesinde yapımı tamamlanan ileri derece arıtma tesisindeki son çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Yazgı yaptığı açıklamada “ İçme suyu projemizin bu noktaya gelmesi beni çok duygulandırıyor. Çünkü Sayın Başkanımla beraber biz tam 5 sene önce bu projenin ilk adımını atmıştık. O zamanda Sayın Bakanımız belediyemize geldiğinde biz bu projeyi onun önüne sermiştik. O andan itibaren Sayın Bakanımız bu işin ciddiyetini Aksaray’da temiz su ihtiyacının ne kadar öneli olduğunu anladıktan sonra hemen kuyuların açılması talimatını verdi ve ardından iletim hatları ve depolarla ilgili çalışmalar çok hızlı bir şekilde başladı. İlerleyen aşamada da arıtma tesisinin yapılması ve rehabilitesi de için çalışmalar bu işin içine eklendi. Toplamda 110 milyon liralık bir proje. Bu projenin şehrimiz kazandırılması çok önemliydi. Ben kıymetli başkanımıza çok teşekkür ediyorum çünkü o dönemde bunu yatırım programına aldırabilmek çok önemliydi. Aksaray’ın 30 yıllık bir su sorunu ve su ihtiyacı vardı Mamasın barajı artık ömrü tamamlamış bir su yapısına sahipti. Ona ekstra kaynaklar bulup şehrimize daha kaliteli suyu ulaştırmamız gerekiyordu. Çok şükür sizlerin Bakanlık nezdindeki gayretleriyle böyle bir noktaya gelmesi çok mutluluk verici. Allah nasip ederse artık çok az bir süre kaldı. Birkaç ay içinde inşallah toparlanıp şehrimize kaliteli suyun verilmesi sağlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili İlknur İnceöz ise açıklamasında Başkan Yazgı’ya “ İçme suyu projesinde biz ilk görüşmeleri gerçekleştirdik sonrasını siz iyi takip ettiniz. Teşekkür ediyorum. Biz orada bir ön açıcı olduk. Aksaray’ın çok önemli bir meselesi vardı. İçme suyu meselesi. Bizim barajımız 1960’larda yapılmış artık miadını tamamlamış. Bu anlamda yeni kaynakların bulunması, bağlantılarının, isale hatlarının döşenmesi bu yönüyle çok önemliydi. Böyle bir yatırım çok elzemdi. Bugünkü paraya vurduğumuzda çok daha yüksek bir yatırım en az iki katı bir rakam yatırım maliyeti. Başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Su çok önemli. Su her şeyin üzerinde İçme suyunun her türlü kullanım suyundan önceliği vardır. Buraya yapılan yatırımda yine insanımıza yapılan yatırımdır. Suyun ve bu kuyuların hiçbirinin olmadığını bir an düşünelim. Şehre su vermediğiniz düşünelim korkunç bir manzara böyle bir şey yaşanmasın diye burada yedekleme sistemi dahil her şey düşünülmüş. İşte siyasetin en güzel tarafı insanımıza hizmet etmek. Allah razı olsun demelerini duyabilmek. O anlamda sizden Allah razı olsun diyorum. 5 yıl boyunca güzel ve kalıcı işler yaptınız. Şehrin en az 30 yılını hesaplayacak şekilde 5 yılda belki 4 döneme sığacak işler yapıldığını özellikle belirtmem lazım. Bu sanayi projesi gibi özellikle insanlarımızı bir araya getirme buluşturma noktasında insanımıza yapılan birçok yatırımda olduğu gibi. Ben başta şahsınıza ve tüm ekibinize çok teşekkür ediyorum.''dedi.

vv-001.jpgddddd.jpg

Bu haber toplam 1294 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum