MMO Konya Şube Başkanı Altun: “19 Mayıs güç ve onur kaynağımızdır”

MMO Konya Şube Başkanı Altun: “19 Mayıs güç ve onur kaynağımızdır”

Makina Mühendisler Odası (MMO) Konya Şube Başkanı Aziz Hakan Altun, 19 Mayıs 1919'da başlatılan Anadolu direnişinin ortaya koyduğu özgürlük ve bağımsızlık...

Makina Mühendisler Odası (MMO) Konya Şube Başkanı Aziz Hakan Altun, 19 Mayıs 1919'da başlatılan Anadolu direnişinin ortaya koyduğu özgürlük ve bağımsızlık arzusunun, bugün de vazgeçilmez güç ve onur kaynağımız olduğunu söyledi.

MMO Konya Şube Başkanı Aziz Hakan Altun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı. Altun mesajında şu görüşlere yer verdi; "Aziz vatanımızın işgal edilerek parçalanmak istendiği, başkentinin düşman askerleri tarafından kuşatıldığı, açlığın, yokluğun, kargaşanın ve çaresizliğin egemen olduğu bir dönemde, Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkması, ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olmuştur. 19 Mayıs 1919'da başlatılan Anadolu direnişinin ortaya koyduğu özgürlük ve bağımsızlık arzusu, bugün de vazgeçilmez güç ve onur kaynağımızdır. Türk milletinin adeta yeniden doğduğu 19 Mayıs 1919 kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. Cumhuriyetimizi gençlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'a çıktığı günü de, Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs 1919'un 100. yıldönümünde aziz milletimizin ve Türk gençliğinin Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımızla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1028 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.