Mustafa Yazlık AK Parti Meram Belediye Başkan Aday Adayı oldu

Mustafa Yazlık AK Parti Meram Belediye Başkan Aday Adayı oldu

Mustafa Yazlık, 2019 yerel seçimleri için Meram Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nde Yeni Büyükşehir Yasası ile kurulan Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Yazlık, “Gönül belediyeciliği ile millete hizmetkâr olmak için adayım” dedi.  Mustafa Yazlık açıklamasında şu sözlere yer verdi:  “Meram’da yaşayan tüm kesimlerle samimiyet ve tevazu ilkesinden uzaklaşmadan güçlü bağlar kurarak, belediye ile milletimizin bütünleşmesini sağlamak için yola çıktım. Kadim medeniyetimizin aydınlattığı yolu gayretle adımlamak, Meram’ın sahip olduğu değerleri korumak, hizmetlerimiz ve yeni projelerimizle gönül belediyeciliğini halkımıza yaşatmak için aday oldum.  Çocuklarımızın yüzündeki bir gülüşe, ailelerimizin yuvalarındaki bir mutluluğa, gençlerimizin umuduna vesile olacak çalışmaları gerçekleştirecek ekibin çalışkan ve görevden kaçmayan bir üyesi olmak istiyorum.

Esnafı, işçisi, memuru, işvereni, kadını, erkeği, yaşlısı, genci ile bir ve beraber yeni Türkiye hedefine katkı sunan bir şehir için, elinden gelenden hep daha fazlasını gayretle yapacak olan bir anlayışı yaşatma adına sorumluluklarım olduğunu biliyorum.

Bir ideolojinin değil, büyük ideallerin peşinde yürüyen bir anlayıştan geliyorum. Bizim için yapacağımız her işte, atacağımız her adımda Hakk’ın rızasını gözetmek dava demektir. Halka hizmet yolunda yürümek, yanlışa göz yummadan doğrudan vazgeçmemek, pes etmemek; mazluma, masuma, ihtiyacı olana kucak açmak için davanın ve milletin hizmetkârıyız.

Samimiyet, tevazu ve gayretle memlekete, millete hizmetkâr olmak için, biz olmayı başarmak, bizi biz yapan değerlerimizi korumak için, kadim medeniyetimizin ve davamızın mirasçısıyız.  Yerel seçimlerin şehrimize, milletimize, ülkemize ve tüm gönül coğrafyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyor, bütün hemşehrilerimden dua bekliyorum.”

Mustafa Yazlık kimdir?

1976 yılında Almanya doğan ve aslen Konya Hadimli olan Mustafa Yazlık, 1991-Konya Merkez İmam Hatip Lisesi ve 1995-Konya Lisesinden mezun oldu. 1998-Freiburg Eğitim Fakültesinde öğretmenlik stajı yapan Mustafa Yazlık, 2001-Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdi ve 2002-Berlin Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans derslerini tamamladı. 2003-Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği programına devam ettikten sonra aynı yıl Göynükkışla köyünde öğretmenlik yaptı. 2005-2010 Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü görevinde bulundu ve 70 farklı ülkede “Konya ve Mevlana Günleri”, 20 farklı ülkede “Konya’da yatırım fırsatları” programları organize etti. 2010- AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Belli bir süre turizm ve seyahat sektöründe faaliyetlerde bulundu. 2013-Selçuk Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler alanında Yüksek Lisansı tamamladı. 2014-tekrar Konya Büyükşehir Belediyesinde göreve başlayan Yazlık, 6360 sayılı Yeni Büyükşehirler Kanunu sonrasında kurulan Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi’nin Başkanlığına getirildi. Halen bu görevini yürüten ve iyi derecede Almanca-İngilizce bilen Yazlık, evli ve 3 çocuk babasıdır.

haberfark.net

Bu haber toplam 7639 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Konya