Narkotik Eğitim Tırı Aksaray’da

Narkotik Eğitim Tırı Aksaray’da

İçişleri Bakanlığı tarafından uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde yapılan çalışmalar kapsamında Türkiye'yi turlayan Narkotik Eğitim Tırı Aksaray'a...

İçişleri Bakanlığı tarafından uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde yapılan çalışmalar kapsamında Türkiye'yi turlayan Narkotik Eğitim Tırı Aksaray'a geldi.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında en yüksek güvenlik önlemleri ve uygulamaları sağlayan İçişleri Bakanlığı'nın eğitim kapsamında Türkiye turuna çıkardığı Narkotik Eğitim Tırı Aksaray'a geldi. Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda gençler ve ebeveynlere eğitim verilen tırda uyuşturucu madde ve zararları kapsamında geniş çaplı bilgiler veriliyor. Eğitim tırına gelen vatandaşlara narkotik eğitim uzmanları tarafından bilgiler verilirken, özellikle gençlere yönelik çeşitli bilgilendirmeler yapılıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Madde Kullanımı Büro Amirliği Uzmanı Polis Memuru Mehmet Özgür Zobar, eğitim tırı içerisinde hem gençlerle, hem de anne ve babalarla bir araya geldi. Uyuşturucunun başlangıcından sonuna kadar her türlü zararlı içeriklerini ve bağımlılığını anlatan Zobar, "Narkotik eğitim tırımız 2 yıldan beri yollarda. Halkımızın ilgisini görüyoruz. Yoğun bir merak içerisinde bizleri bekliyorlar. 12 tane dokunmatik ekranımız var tırımızın içerisinde. Yaklaşık 30 tane de uygulamalarımız var ekranlarda. Bağımlılığın her boyutunu, kalbe nasıl zararları var, beyine nasıl zararları var, bir bağımlılıkta fiziksel olarak neler değişir, kullanıcıların bulunduğu mekanlar nasıl tanınır, uyuşturucu üretilen bir yer nasıl tespit edilir gibi birçok bağımlılıkla alakalı bilinçlendirici olarak 7'den 77'ye hem gençlere, hem anne babalara önemli mesajlar içeren uygulamamız var. Narkotik eğitim tırımızın amacı tırımızı ziyaret eden gençlere ve anne babalara bağımlılığın nasıl bir risk olduğunu, hayatı, hayalleri, umutları nasıl yıkacağını, bir kere denemenin bile çok önemli olduğunu anlatan, onları bu risklerden uzak tutmaya amaçlayan bir tır" dedi.

Uyuşturucu kullanımı ve yetiştirilmesi, oyun ve uygulamalarda

Zobar, özellikle genç neslin yoğun olarak kullandığı bilgisayar, tablet ve telefonlarda bulunan birçok uyuşturucu kullanımını özendiren uygulama ve oyunların bulunduğunu belirterek, "Üzülerek söylemek istiyorum ki, gençlerin yoğunlukla kullandığı tabletler, telefonlar, internet bilgisayar oyunlarında uyuşturucu kullanımını özendiren, üretimini öğreten ve hatta nasıl satacağını bile öğreten oyunlar var. Bu oyunların, uygulamaların acilen yok edilmesi, silinmesi lazım. Bu bahsetmiş olduğum uygulamalarda uyuşturucu maddelerin nasıl üretileceğinden nasıl kullanılacağına kadar bahsediliyor. Hatta güzel bir üretim nasıl yapılır, ışık nasıl kullanılmalı, uyuşturucunun vitamininin nasıl verilmesine kadar birçok ipuçları veriyor. Bunlar çok özendirici, çok bağımlılığa yönlendirici şeyler. Maalesef bu uygulamaları yüz binlerin üzerinde ve hatta milyonların üzerinde indirmeler var. 5 milyon indirilmiş bir oyun var hatta" şeklinde konuştu.

Eğitim alan öğrenciler ise uyuşturucuyla ilgili olarak bir çok şeyi öğrendiklerini belirterek, herkesin uzak durması gerektiğini söylediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.