Nasreddin Hoca Anma Günleri fıkra yarışması ile son buldu

Nasreddin Hoca Anma Günleri fıkra yarışması ile son buldu

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca’yı anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hoca’nın bilge kişiliğini, ulemalığını anlatabilmek ve onu tüm dünyaya daha iyi...

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca’yı anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hoca’nın bilge kişiliğini, ulemalığını anlatabilmek ve onu tüm dünyaya daha iyi tanıtabilmek amacıyla düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri yapılan Fıkra Canlandırma Yarışması ile sona erdi.

Etkinliğe, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, bazı kamu kurum müdürleri ve amirleri, okul yöneticileri ve idarecileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir açılış konuşması yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Nasreddin Hoca için bu yıldan itibaren 5-10 Temmuz tarihleri arasında şenlik, 24-26 Ekim tarihleri arasında ise Anma Günleri düzenleyeceklerini söyledi. Anma Günleri etkinliklerinde Nasreddin Hoca’nın ulema yönüne, hocalığına ve bilge kişiliğine vurgu yapılacağını söyleyen Başkan Akkaya, “Kültürümüz; Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayram Veli, Mevlana, Yunus Emre ve Nasreddin Hoca gibi değerlerimizi hep ihya etmeye çalışmıştır. Tarihin garip bir cilvesidir ki, Nasreddin Hoca: Hoca’dır, Yunus Emre: Aşık Yunus’tur, Mevlana da: Hazret’tir. Bunun sebebi, çıktıkları toprak ile çevrelerindeki cemiyete göre insanların insana bakış açılarının değişmesidir. Bakışlara başka bir yönde ya da sırf prensipler açısından baktığınızda onları tenkit edecek birçok husus bulabilirsiniz. Hatta onlara bu şekilde hitap eden insanları bile eleştirebilirsiniz. Yunus Emre’ye kimse “Hazreti Yunus” demez. Mevlana’ya da kimse ‘Bizim Mevlana’ demez. Nasreddin Hoca da ismiyle, Hocalığıyla gerek, Türk Halkı’nın gerekse Anadolu Halkı’nın zor günlerindeki çıkışıyla önemlidir. Bilindiği üzere Nasreddin; dinin yardımcısı demektir ve Hoca’dır” diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Anadolu’nun her yerinde manevi mimarlar yatmakta olduğunu belirterek, “Akşehir’imizde de, 24 tane bilinen manevi mimarımız bize geçmişten bugüne kadar yol gösterici olduğu gibi bundan sonra da yol gösterici olmaya devam etmektedir. Özellikle Akşehir’imizde metfun bulunan Nasreddin Hoca’mız, manevi mimarlarımızın başında gelmektedir. Yine Nasreddin Hoca’mızın şehrimize kazandırılmasında yegane sebep olan hocası Seyyid Mahmut Hayrani Hazretleri, Hacı Veli İbrahim Sultan Hazretleri manevi mimarlarımızdan en önemlileridir. Akşehirli Nasreddin Hoca’nın torunları olan bizler yeterince hocamızı tanımıyoruz. Öncelikle onu tanımak için fıkralarını iyice öğrenmemiz gerekiyor. Bu sene fıkra canlandırmasıyla başlattık, bundan sonra da inşallah fıkra anlatma gibi tiyatro kulübü oluşturmak gibi programlar devam edecek” diye konuştu

Dereceye girin öğrencilere ödül

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından ilkokullar ve ortaokullar arasında ayrı kategorilerde yapılan Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’na geçildi. İlkokullarda, Nasreddin Hoca İlkokulu, Gedil İlkokulu, Doğrugöz Şehit Turgut Makasçı İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Nihat Dayanık İlkokulu, Yıldırım İlkokulu, Tarık Buğra İlkokulu olmak üzere 7 ilkokul, ortaokullarda ise Bahçelievler Ortaokulu, Şehit Coşkun Karabulut İmam Hatip Ortaokulu, Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu, Çakıllar Vali Kemal Katıtaş Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere 5 ortaokul yarıştı. Fıkra canlandırma yarışmasında tiyatral yetenekleri ve oyunculuklarıyla izleyenlerden tam not alan öğrenciler, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Yarışma sonunda jürinin değerlendirmesi sonucunda ilkokullarda; ‘Bana görünmede kime görünürsen Görün’ fıkra canlandırması ile Yıldırım İlkokulu birinci, ‘Boşver Yenisini Alırız’ fıkra canlandırması ile Tarık Buğra İlkokulu ikinci, ‘Duman Satan Kebapçı’ fıkra canlandırması ile Nasreddin Hoca İlkokulu üçüncü oldu.

Ortaokullarda; ‘Parayı Veren Düdüğü Çalar’ fıkra canlandırması ile Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu birinci, ‘hocanın Karısı’ fıkra canlandırması ile Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu ikinci, ‘Kedi Nerede’ fıkra canlandırması ile Çakıllar Vali Kemal Katıtaş Ortaokulu üçüncü oldu.

Program sonunda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri takdim edilerek, hatıra fotoğrafı çekildi.

Bu haber toplam 980 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya