"Nerede o eski günler" diyenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap

"Nerede o eski günler" diyenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap

Ahmet Han Horasan’ın Geçtiğimiz Ay Yayınlanan Bir Başkentten İzler Adlı Eseri Eski Konya’da Farklı Bir Zaman ve Mekan Algısı Sunuyor.

Araştırmacı yazar Av. Ahmet Han Horasan’ın Bir Başkentten İzler isimli eseri Selçuklu Belediyesinin katkılarıyla yayılandı.

Şehir yazıları tarzında kısa öykülerden oluşan eserde; eski Konya, eski zanaatlar ve Şehre ilişkin tanıdık portrelerin yer aldığı görülüyor.

Eserde eski Konya betimlemeleri, yakın tarihte adeta bir yolculuğa çıkarıyor. Yer yer aktarılan Konya folklorüne ait sözlü edebiyat yazıya aktarılarak şehir kültürü edebiyat dünyasına kazandırılmış oluyor.

Şehrin sakinlerinin her gün önünden geçtiği fakat hikayesini bilmediği mekanlara tarihi bir perspektifle kültürel bir bakış açısı sunuyor. Yaşı müsait olanlar için eskiye özlem ve bir nostalji seyrine çıkaran eser yeni kuşaklar için de maziyi öğrenme imkanı sunuyor. Okurunu kimi zaman kör Ahmet!in ud taksimi eşliğinde oturak havasına sürüklerken kimi zaman ağıtlarla ve acılarla “o eski zaman” algısına götürüyor. Okurken damaklarda acı bir kahve tadı bırakırken yer yer eğlendiriyor. Eserin devamında yapılacak olan şehrengizlere de kaynaklık etmesi bekleniyor.

 Daha önce de çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayınlanan, Radyo ve Televizyonlarda yayıncılık yapan ve hala avukatlık mesleğini icra eden Obruk Han yaylasından değerli Hemşehrimiz Ahmet Han Horasan’a Konya kültür dünyasına katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz ve yayın hayatında başarılar diliyoruz.

haberfark.net

21768157_10155647157943076_4198448316153264567_n.jpg

Bu haber toplam 6964 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat