NEÜ’de Kök Hücre Bağışı Farkındalığı Oluşturuluyor

NEÜ’de Kök Hücre Bağışı Farkındalığı Oluşturuluyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi ve Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi işbirliği ile "Kök Hücre Bağışı Farkındalığı” konulu konferans düzenlendi.Erol Güngör Konferans Salonundaki...

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi ve Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi işbirliği ile "Kök Hücre Bağışı Farkındalığı” konulu konferans düzenlendi.

Erol Güngör Konferans Salonundaki programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Arslan, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında önemli faaliyetlerin altına imza attıklarını, bu programın da ders kapsamında gerçekleştirildiğini ifade etti.

Birçok çeşit kök hücre ve birçok çeşit nakil olduğunu pek çok hastalıkla ilgili nakillerin olduğunu kaydeden NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Elemanı Uzman Mehmet Ali Karaselek, vücudun en küçük yapı biriminin kök hücre olduğunu kaydetti. Kök hücre naklini iki ana başlıkta toplayan Karaselek kişinin kendi kök hücresinin kendine verilebileceği gibi dışardan birinin kök hücresinin de hastaya nakledilebileceğini anlattı.

Kök hücre toplama yöntemleri ve kök hücre bağışı hakkında katılımcıları bilgilendiren Meram Tıp Fakültesi Terapötik Aferez Teknik Sorumlusu Kazım Çamlı da, kök hücre kaynaklarının kordon kanı, kemik iliği ve damar yolundan elde edilen kan olarak üçe ayrıldığını belirtti. Nakil işleminin tüm aşamalarını da anlatan Çamlı, donör olmayı kabul eden birinin hemen hastaneye gidip kök hücre verme gibi bir durumun bulunmadığını 10 yıla varan süreçleri bulabileceğini kaydetti ve katılımcılara insanların sağlığına kavuşabilmesi için bu bağışların büyük önem taşıdığını vurguladı.

Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bu haber toplam 1163 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya