NEÜ’den “Mesnevi Tercümeleri Ve Şerhleri” Sergisi

NEÜ’den “Mesnevi Tercümeleri Ve Şerhleri” Sergisi

Konya’nın Karatay ilçesinde, Akçeşme İlkokulunda düzenlenen “Ensar ve Maneviyata Yolculuk” programı kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) "Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri" sergisi açıldı.Akç...

Konya’nın Karatay ilçesinde, Akçeşme İlkokulunda düzenlenen “Ensar ve Maneviyata Yolculuk” programı kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) "Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri" sergisi açıldı.

Akçeşme İlkokulunda düzenlenen program kapsamında NEÜ “Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri” sergisi de açıldı. Programa, NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karapınar, Akçeşme İlkokulu Müdürü Bekir Doğan, NEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü İdris Yeni, veliler ve öğrenciler katıldı.

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karapınar, programda ensar olmak, mücahirlere kucak açmak gibi konularda dinleyenleri bilgilendirdi. Coğrafyamızda barışın, huzurun ve kardeşliğin yayılmasını temenni ettiklerini dile getiren Karapınar, zalimin zulmünün sona ermesi için dua edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bugün Hz. Mevlana’nın eserlerinde Müslümanların sahip olması gereken ahlakın belirtildiğini kaydeden Karapınar, bu eserlerin çocuklar için de sadeleştirilmiş olmasının önemine vurgu yaptı.

Programın ardından sergideki eserler öğretmen, öğrenci davetlilerin ziyaretine sunuldu.

Bu haber toplam 1086 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya