Nevruz sergisi

Nevruz sergisi

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin eserlerinden oluşan “8. Geleneksel Nevruz Sergisi”, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

      Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç, ressam Prof. Dr. Hüsnü Dokak, seramik sanatçısı Prof. Dr. Halil Yoleri, tezhip sanatçısı Gülbün Mesara, heykeltraş Mehmet Aksoy’un yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Sergiyi gezen katılımcılar, seramik, heykel, grafik, hat, tezhip, resim alanında yapılan eserleri ilgiyle inceledi.

 

      Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin alanında iddialı birçok sanatçısını Konya’da buluşturduklarını ve sanat üzerine söyleşiler yaptıklarını belirten Dekan Prof. Dr. Fevzi Günüç, “Geleneksel hale getirdiğimiz Nevruz Sergisi‘ne bu yıl çok sayıda misafir sanatçı davet ettik Sergimizde seramik, heykel, grafik, fotoğraf, hat, tezhip ve resim alanında eserler yer aldı. Ayrıca sanat üzerine söyleşiler gerçekleştirdik. Türk sanatının önemli temsilcileri ile akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi buluşturduk" şeklinde konuştu

Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat