Niyazi Alçay'a yönelik FETÖ üyeliği şikayetinde mahkeme kararını açıkladı

Niyazi Alçay'a yönelik FETÖ üyeliği şikayetinde mahkeme kararını açıkladı

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay hakkında, FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle şikayette bulunulmuş ve yargılama süreci başlamıştı. Yargılama sonunda geçtiğimiz hafta karar verildi.

Eskil Gazetesi'nin bugünkü sayısında yer alan haberde, Kararda, yeterli şüphe ve delil olmadığından kamu adına Yeterli Şüphe ve Delil Olmadığından Kamu Adına  “Kovuşturmaya Yer Olmadığına” Kararı Verildi deniliyor.

Başkan Alçay hakkında örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle aralarında siyasi isimlerinde bulunduğu kişiler şikayette bulundu. İfadelerinde başkan Alçay’ın örgütün derneğinin faaliyetlerine göz yumduğu, örgütün faaliyetlerine katıldığı, örgütle bağlantısı olan kişilerin çeşitli kurumlara alınmaları için referans olduğu ve buna benzer bir çok suçlama nedeniyle yargılanması gerektiği savunuldu.  Yapılan suçlamaları dikkate alan yargı organları Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay hakkında Kamu Adına dava açtı. Uzun süren yargılama ve incelemelerin ardından başkan Alçay hakkında beklenen o nihai karar verildi.

Yapılan yargılama sonunda Başkan Alçay’ın üzerine atılı suçların hiç birinin örgüt hiyerarşisinde yer alacak nitelikte olmadığı, delillerin yetersiz olduğu, Başkan Alçay’da dernek kaydına, örgütün kullandığı Bylock haberleşme sisteminin olmadığı, örgüte ait hiçbir yayın organına abone olmadığı, Şüpheli üzerinde şüphe oluşturacak deliller olmadığından dolayı şüpheli hakkında  Silahlı Terör Örgütüne Üye olma suçundan dolayı  5271 Sayılı CMK’nın 17/1. Maddesi gereğince KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA” kararı verilmiştir.

Konuyla ilgili açıklama yapan başkan Alçay,”Allah’a çok şükür bizim niyetimiz hep doğru. Yapılan şikayetler tamamen siyasi amaçlıydı. Siyasi olarak bana kurulmuş bir tuzaktı. Şikayette bulunanlar ve tanıkların hepsi siyasi olarak beni yok etmek isteyen isimler. Ama Rabbim’e şükürler olsun ki bizim hiçbir korkumuz yoktu. Niyeti halis olanın akibeti de halis olur. Biz hizmetimize devam edeceğiz. Biliyoruz ki boş durmayacaklar. Ama biz kendi yolumuza bakacağız ve Eskilimize hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Bu haber toplam 8650 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum