Öğrenciler İçin Kahvaltı Projesi Başlatıldı

Öğrenciler İçin Kahvaltı Projesi Başlatıldı

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Kazım Özenç Seçen Ortaokulu, çocuklara kahvaltı alışkanlığı kazandırmak, sağlıklı beslenme ve obezitenin önüne geçmek için "Güne kahvaltı ile başlıyor, sağlıklı yaşıyo...

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Kazım Özenç Seçen Ortaokulu, çocuklara kahvaltı alışkanlığı kazandırmak, sağlıklı beslenme ve obezitenin önüne geçmek için "Güne kahvaltı ile başlıyor, sağlıklı yaşıyorum" projesi başlattı.

Sabah eğitime erken başlanan okulda, evde kahvaltı yapamayan ilköğretim ve anaokulu öğrencileri proje kapsamında kahvaltısını okulda yapıyor. Kahvaltı alışkanlığı yerleşen öğrenciler sağlıklı beslenirken, obezite farkındalığı kavratılmış oluyor. Çocukların beslenmesi ve gelişiminde önemli bir yere sahip olan süt ile kahvaltı yapan çocuklar güne zinde başlarken eğitimde kalite artıyor ve toplum hayatına sağlıklı bireyler kazandırılıyor. Selçuklu Kazım Özenç Seçen Ortaokulu Yönetimi ve Okul Aile Birliği tarafından başlatılan "Güne kahvaltı ile başlıyor, sağlıklı yaşıyorum" projesini yerinde görmek ve incelemek üzere Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya ile Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Kazım Özenç Seçen Ortaokulu’nu ziyaret etti. Selçuklu Kaymakamı Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Kazım Özenç Seçen Ortaokulu Müdürü Halil Tuna ile projeyi yürüten öğretmenlerden bilgi aldı. Projenin uygulanışını yerinde gören yetkililer, kahvaltı saatinde sınıfları tek tek ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle görüştü.

Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Kazım Özenç Seçen Ortaokulu tarafından hayata geçirilen bu projenin son derece güzel bir proje olduğunu, tüm okullara örnek olabilecek önem ve değere sahip olduğunu belirtti. Kaya, "Bu güzel projeyi hazırlayarak hayata geçiren Kazım Özenç Seçen Ortaokulu Müdürü Halil Tuna ile okulun eğitim kadrosunu, okul aile birliği yönetimini kutluyor ve hepsine teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza kahvaltı alışkanlığı kazandırılırken, sağlıklı beslenmeleri sağlanıyor aynı zamanda da çağımızın tehlikesi haline gelen obezite ile mücadele edilmiş oluyor" dedi.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, "Selçuklu Kazım Özenç Seçen Ortaokulu yönetimi ve Okul Aile Birliği tarafından hazırlanarak hayata geçirilen bu proje büyük bir başarıyla yürütülüyor. Bu projenin örnek olarak yaygınlaşmasını diliyorum. Bu çalışmalar ülkemizde eğitimin kalitesinin arttığının göstergesidir. Aynı zamanda okul yönetimleri ile oku aile birliklerinin uyum içerisinde çalışması ve böyle faydalı sonuçları olan bu projeleri hayatı geçirmesi de ayrı bir öneme sahip bulunmaktadır. Projenin hazırlanmasında, hayata geçirilmesinde emeği geçen başta okul müdürümüz olmak üzere idareci öğretmenlerimiz ve okul aile birliği yöneticilerimize teşekkür ediyor ve kutluyorum" diye konuştu.

Selçuklu Kazım Özenç Seçen Ortaokulu Müdürü Halil Tuna, okulda bulunan ilköğretim öğrencileri ile anaokulu öğrencilerinin eğitime erken başlanılması nedeniyle kahvaltı yapamadıklarını bildikleri için okul idaresi ve okul aile birliği ile bir araya gelerek bu sorunu ortadan kaldırmak için bu çalışmayı başlattıklarını söyledi. Okul Müdürü Tuna, kahvaltıda öğrencilere ikram edilen, tereyağı, bal, reçel, zeytin, peynir, yumurta gibi gıda maddelerinin okul yönetimi ile okul aile birliği tarafından temin edildiğini ve son derece sağlıklı ve hijyenik şekilde öğrencilere sunulduğunu belirtti.

haberfark.net

Bu haber toplam 2160 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim