Öğrencilerden Mavi Tünel gezisi

Öğrencilerden Mavi Tünel gezisi

“İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından düzenlenen teknik gezide, “KOP Projesi” mavi tünel şantiyelerine inşaat mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan Genç İMO üyeleri gezi ve incelemelerde bulundular.”

 

İnşaat Mühendisleri Odası Konya şubesi’nin organizasyonuyla Konya ovası sulama projesi olarak adlandırılan KOP projesinin en önemli ayaklarından birisi olan, mavi tünel projesi kazı çalışmalarına inceleme amaçlı bir teknik gezi düzenlendi. Gerçekleşen teknik geziye, İnşaat Mühendisleri Odası Konya şubesi yönetim kurulu üyeleri, Selçuk Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümü öğretim görevlileri ve çok sayıda Genç İMO üyesi öğrenci katıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası Konya şubesi yönetim kurulu üyesi Nebi Özdöner; Genç İMO ismiyle faaliyet gösteren oluşumun, İnşaat Mühendisleri Odasında öğrenci üyelere yönelik olan bir alt yapı faaliyeti olarak kurulduğunu belirtti. Genç İMO, öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel olarak faaliyetler göstererek, bilimsel olarak ta üniversite ekseninde çözüm üretmeye çalıştığını, bu süreçte meslek odalarını tanımalarını ve oda faaliyetleri içinde yer almalarını sağlamaya çalıştığını kaydetti. Bu tür teknik gezilerin özellikle sektöre atılmak üzere olan öğrencilerin ufuklarını genişleterek bilgi ve becerilerinin artmasına yardımcı olacağını ve oda olarak böyle organizasyonları gerçekleştirmekten de mutluluk duyduklarını kaydetti.

Mavi tünel kazı şantiyesinde proje için görüşlerini aktaran Nebi Özdöner şunları kaydetti; Türkiye’nin GAP’tan sonra en büyük projesi, “Konya Ovası Sulama Projesi” olan “KOP” projesidir. 100 yılı aşkın süreden beri, gerek Osmanlı hükümeti, gerekse Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri tarafından bu proje ile ilgili birtakım planlamalar ve projeler yapıldı. Çeşitli sebeplerden dolayı bu günlere gelindi ve hep proje aşamasında kaldı. KOP projesinin en önemli ayaklarından biriside, “mavi tünel” projesidir. Buraya Selçuk Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümü öğretim görevlileri, Genç İMO üyesi öğrencileri ve İnşaat Mühendisleri Odası yönetim kurulu olarak, şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli olan bu projeyi yerinde incelemeye geldik. Bu projenin en kısa zaman içerisinde tamamlanarak, Konya’mıza, ülkemize yararlı ve faydalı olması temennisi içerisindeyiz. dedi.

Bu haber toplam 2329 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim