Öğretmenler Günü mü?

24 Kasım öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlandı.

Öğretmenler günü kutlamasına İlçe Milli Eğitim müdürü Kamil Bilgiç’in o sözleri damgasını vurdu. Milli Eğitim müdürü Eskil’de üç yüzün üzerinde öğretmen olmasına rağmen, katılımın az olmasından dert yandı. Programa katılan ve düzenleyen arkadaşlara teşekkür etti ama , etsede ortada soğuk bir rüzgar esti.

Program içerik olarak fazla tatmin edici değildi. Fakat müzik öğretmenlerinin verdikleri kısa fakat canlı olan konser programı kurtarabilir.

Geçtiğimiz hafta 10 Kasım’da ki programla karşılaştırınca, sanki eksiklikler var gibiydi.

Geçtiğimiz yıl oldukça çok kalabalık bir öğretmen kitlesi programa katılırken, bu yıl neden böyle olmuştu.

Buna bir çok etken var. Bunlardan biri ilçe Milli Eğitim Müdürü yeterince otoriter olmaması. Geçtiğimiz yıl görev yapan Milli Eğitim Müdürü İlimdar Kaya bir şekilde herkesi programa gelmeye ikna ediyordu. Bunu artık öğretmenler arasında ki iletişimden mi, yoksa korkudan mı yaptırıyordu orasını bilemem. Fakat çok sayıda öğretmenin katıldığı kesindi.

Bir diğer neden geçtiğimiz günlerde ilçenin gündemine düşen Müdürler vakası. İllaki küskünler ve kızgınlar gurubu oluşmuştur. Küskünlere destek verenler derken…

Programa katılımın az olmasına neden oldu.

Bunun dışında ki problemler ise aile içi problemler orasını bilemeyiz. Aile içinden kastım kurum içi. Ama öğretmen arkadaşların eğer tepkileri varsa bile yakıştıramadım. Sonuçta öğretmenler günü bütün camia o gün birlik beraberlik içinde olmalıydı. Siyasiler bile birbirlerine atıp tutuyorlar, fakat bir an geldiği zaman hiçbir şey olmamış gibi sisteme uyuyorlar. O programa öğrenciler de katılmıştı. Gerçekten öğrencilere güzel bir örnek oldunuz.

Bu yazı toplam 1577 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.