Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Okçuluk sporunu da, Öldürmeyelim!

Eskil’de son yıllarda spor’da ciddi gelişmeler oldu. Önceki yıllarda çamur içerisinde yapılan maçlar, şimdi FİFA standartlarında tribünlü bir sahada bu yıl turnuva düzenlenecek…

Halı saha, kapalı spor salonu, tesisleşme konusu çözülmüşken,  Taekwondo, voleybol, güreş ve son olarak okçuluk yapılmaya başlandı. Yeterli potansiyelin olduğu ilçemizde maalesef ki! bu sporların uygulanması devamlığının getirilmesi konusunda sıkıntı yaşıyoruz.

İşte bunlardan biri ise bitme aşamasına gelen okçuluk!

Okçuluk tam istediğimiz aşamaya gelmişken, çocukluklarımız tam yol almış ve derece almaya başlamışken. Maalesef ki maddi destek yeterli gelmediği için Göz göre göre sessiz sedasız okçuluğun bitmesine de an meselesi haline geldi.

Bu durum kimlerin hoşuna gider bilmiyorum ama imkânsızlıklarla başarıyı zorlarken bu arkadaşların yolu açılmıyor.  Sporcu yetiştirmekten önce zihinlere sporu kazımak gerekir.

Eskilde Okçuluk ailesi 1 yıl gibi kısa bir sürede 100 lerce kişiye ulaştı. Bu ciddi bir potansiyel bu alanda eğitim veren Eskil’li Bayram Kırkıl Hoca gayretlerinden dolayı kendisini tebrik ediyorum. kendi imkanları ile nerde bos alan bulsalar antrenman yaptıklarını öğrendim.

Bu çocuklar Samsundaki yarışmaya gittiler. Çocuklarımız Türkiye geneli. 51. Oldu.  Kötü bir derece gibi görülebilir o kadar imkansızlıklara rağmen bu derece geçmiş yıllarda Türkiye ikincisi olan çocuktan daha fazla puan alınarak elde edilmiş bir derecedir. Bir de sadece 1 günlük antrenmanla hazırlandıklarını öğrendim.  

Sonuç olarak, her zaman savunduğum fikrim Eskil Belediyesi spor kulübü kurulmalı, özellikle bayram hoca gibi memleketine katkı sağlamak isteyen kişileri de belediye bünyesine dahil edilerek bu sporların rahat bir şekilde yapılması sağlanmalıdır.

Bir spor dalının daha yok olmasına izin vermeyelim…

Bu yazı toplam 1833 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.