Okka: “2018’de Afrika’nın Yolu Konya’dan Geçecek”

Okka: “2018’de Afrika’nın Yolu Konya’dan Geçecek”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Türkiye'nin ve Konya'nın ekonomisine katkı sağlamak için çalışmaların...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Türkiye'nin ve Konya'nın ekonomisine katkı sağlamak için çalışmaların artarak devam edeceğini, bu yıl Afrika özel önem verdiklerini söyledi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, "Konya iş alemi olarak Afrika'yı stratejik bölge ilan etmemizin ardından 2017 yılında 20 Büyükelçimizi ziyaret ettik. MÜSİAD Konya öncülüğünde 25 Mayıs 2018'de kutlanacak olan Dünya Afrika Günü'nü şehrimizde kutlanması için çalışmalar yürütüyoruz. Programımıza, Afrika Ülkelerinin Bakanlarının yanı sıra, büyükelçiler ve iş adamları katılacak. Bu programa Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere üst düzey devlet erkanının da katılmasını istiyoruz. 2018 Afrika'nın yolu Konya'dan geçecek" dedi.

Başkan Okka, "MÜSİAD Konya'nın kurulduğu günden bugüne şehrin ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlamış ve yön vermiştir. Şehrimizin ihracatına katkı sağlamak için Afrika'yı stratejik bölge ilan ettikten sonra çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Ülkemizin ekonomide yaşadığı değişim ve gelişimin aynası olarak gördüğümüz Afrika iş gezilerimizin, yeni pazarlar ortaya çıkarması, yeni işbirliklerini doğurması en büyük temennimizdir. Afrika'da nerede ne yapabiliriz, ne üretebiliriz, ne satabiliriz ve ne satın alabilirinizin yollarını aramaktayız. Afrika'daki birçok ülkeye iş seyahatlerimiz oldu ve Afrika'dan da birçok ülkenin temsilcisini burada ağırladık. İlişkilerimizi geliştirerek ticaretimize katkı sağladık. Bu yönde faaliyetlerimize devam edeceğiz. MÜSİAD Konya olarak, Afrikalı kardeşlerimize öncü olmak ve Afrika ülkeleriyle sadece ticari anlamda değil, tarım, eğitim, sağlık ve kültür alışverişi konusunda da ilgilenmek için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Tarım ekip ve ekipmanları başta olmak üzere tarımsal ürünlerin endüstriyel ürüne dönüşümü hususunda Konya'mızda ne varsa Afrika ülkelerinde de olmasını istiyoruz. Afrika'yı stratejik bölge ilan etmemizin ardından ilk adım olarak Türkiye'de bulunan 32 Afrika ülkesinin büyükelçilerini 3 gün boyunca şehrimizde ağırladık. Düzenlediğimiz ekonomik işbirliği ve Afrika-Konya Stratejik İş Geliştirme toplantılarımız sonra sadece verimli geçmiş, toplantılara katılan büyükelçileri bu yıl içinde ziyaret ettik. Şubat, Mart, Mayıs ve Ekim ayında 20'yi aşkın Afrikalı büyükelçilerimizi Ankara'da ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde ülkemizin ve şehrimizin, Afrika Ülkeleri ile hem ekonomi hem sosyal hem de kültürel ilişkilerini nasıl artırabileceğimize yönelik istişare de bulunarak fikir alışverişinde yaptık. MÜSİAD Konya'nın dışa bakışını ve kentimizdeki hem sanayi hem de tarım alanındaki gelişmelerini Afrikalı Büyükelçilerimize anlattık. MÜSİAD Konya öncülüğünde, 25 Mayıs 2018'de kutlanacak olan Dünya Afrika Günü'nü şehrimizde kutlanması için çalışmalar yürütüyoruz. Programımıza, Afrika Ülkelerinin Bakanlarının yanı sıra, büyükelçiler ve iş adamları katılacak. Bu organizasyonda, ülkemizin ve şehrimizin kendi tarihi tecrübesini, toplumsal, siyasal ve kültürel birikimini, Afrika ülkeleriyle paylaşacağız. Bu organizasyon ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağı gibi ikili ilişkilerimizi de kuvvetlendirecektir. MÜSİAD Konya, Özellikle "Hedef Afrika" sloganıyla hareket ederek Afrika ülkeleriyle ekonomi ve kültür başta olmak üzere ilişkilerimizi her alanda artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi