Onkoloji Uzmanı Güler: "Kanseri Yenmek İmkansız..."

Onkoloji Uzmanı Güler: "Kanseri Yenmek İmkansız..."

Medicana Konya Hastanesi İç Hastalıkları ve Medikal Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tunç Güler, gerekli önlemler alındığında kanser insidansında yüzde 30 önleme yapılabildiğini belirtti.

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle bir açıklama yapan Medicana Konya Hastanesi İç Hastalıkları ve Medikal Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tunç Güler, kanserle mücadelede bu yıl sloganın ‘İmkansız Değil’ olarak belirlendiğini belirterek “Kanser tedavisi ve kanserden kurtulmak imkansız değil. Buna ulaşmak için 4 unsur belirlenmiş durumda. Bu unsurlardan ilki kanserden korunma. Bunlar için gereken önlemleri almamız gerekir. En başta tütün ve tütün ürünleri tüketmemeliyiz. Obeziteye karşı dikkatli beslenmeliyiz. Egzersiz yapmalıyız ve sağlıklı yaşamı seçmeliyiz. Bunların hepsi kanserden korunmada çok önemli rol oynayan faktörler. Bunların önlemi alındığında kanser insidansında yüzde 30 önlenme yapılabilir. Yani bu ne anlama geliyor, Türkiye’de her yıl 165 bin kansere yakalanma hasta sayısı var. Bunun 3’te 1’ini bertaraf etme şansına sahibiz” dedi.
Kanserde erken tanının önemine değinen Tunç Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erken tanı kanser çeşitli içerisinde görülen en sık etkili tarama metodudur. Sık görülen kanser hastalıkları için tüm tarama imkanlarına sahibiz. Erken tanıdan ne elde ederiz, hastaların bu hastalıktan kurtulma şansını artırır. Kanser tedavisi imkansız değil. Tedavinin ulaşılabilir olması hedefler arasında. Dünya Kanser Örgütünün 2025 yılı hedefleri arasında, kanserli hastaların tedaviye ulaşılabilirlik oranını yüzde 80’e ulaştırmak” İHA

Bu haber toplam 2315 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık