Organ nakli konusunda toplum bilinçlenmeli

Organ nakli konusunda toplum bilinçlenmeli

AK Parti Aksaray Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atar ve yönetim kurulu üyeleri, Organ Bağışı Haftası nedenhttp://www.haberfark.net/admin/news.php?PR_option=add#iyle Aksaray Devlet Hastanesini Aksaray Devlet Hastanesi Yönetici Vekili ve Başhekim Op.Dr. İsmai

            Yönetici Vekili ve Başhekim Op.Dr. Çakır’dan “Organ Bağışı” konusunda bilgi alan ve  “Önce Sağlık” diyen Başkan Ayşe Atar, “AK Parti Kadın Kolları olarak, Organ Bağışı konusunda özellikle bayanları bilinçlendirmek, organ bağışına teşvik etmek, telkinde bulunmak, organ bağışı konusunda yönlendirmek istiyoruz.  Farkındalık yaratmak, Organ bağışına dikkat çekmek için Aksaray Devlet Hastanesini ziyaret ettik” dedi. 

            “Önce sağlık, sonra eğitim diyorum. Yaşarsan eğitim alabilirsiniz. Ülkemizde binlerce organ bağışı bekleyen hasta var. Başımıza ne geleceğini bilemiyoruz. Bizlerinde başına gelebilir.  Organ bağışına dikkat çekmek, bayanları organ nakli konusunda yönlendirmek üzere buradayız. Organ bağışının dinen sakıncası olmadığını ilahiyatçılar açıklamaktalar. Gittiğimiz yerlerde, yaptığımız toplantılarda hanımları, organ bağışı konusunda bilinçlendirmeye, organ bağışına teşvik etmeye yönelik konuşmak istiyoruz.  Organ bağışı konusunda Aksaray yerel basınına da büyük iş düşmektedir.  Basınımızın, organ bağışını insanların görebileceği her yerde, kamu spotu şeklinde tekrar tekrar hatırlatılması gerekir” dedi.

            Aksaray Devlet Hastanesi Yönetici Vekili ve Başhekim Op.Dr. İsmail Çakır’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, son yıllarda organ bağışı konusunda ülke genelinde ciddi adımların atıldığını kaydetti

            Op.Dr. Çakır; “ İsteyen herkes organlarını bağışlayabilir.  Organ bağışı gerçekten çok önemli. Geçtiğimiz yıllara oranla Sağlık Bakanlığımızın organ bağışı konusunda ciddi eğitim yatırımları yapıldı. Halkımız bilinçlenmiştir, farkındalık yaratılmıştır. Öte yandan, Hastanemizde “Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü” var.  Bir anestezi uzmanı ve bir hemşire arkadaştan oluşuyor.  Organlarını bağışlamak üzere başvuran vatandaşlarımızın organlarını bağışladıklarına dair kart veriyoruz. Özellikle belirtmek istiyorum. Organ bağışı yapan vatandaşlarımızda güvensizlik oluşabilir.  Organ bağışının da hukuki bir süreci var. Yoğun bakımda yaşayan insanlara beyin ölümü gerçekleşti diyerek organları alınamaz. Hastanemizde “Beyin ölümü” gerçekleşti diyebilmek için doktorlarımız en az 2 gün vakit harcıyor.  Doktorlarımız Organ bağışı konusunda çok hassasiyet göstermek zorundalar.  Beyin ölümü gerçekleşti, Organları nakledilebilir diyebilmek için, Anestezi, Kardiyoloji, Beyin Cerrahı ve Nöroloji’den oluşan uzman hekim gurubu, hukuken zor durumda kalmamak için Organ bağışlayan kişinin beyin ölümü kararını verebilmek için tekrar tekrar çeşitli testler yapıyor, MR çekiyor, son noktasına kadar inceleme yaptıktan sonra “Beyin ölümü” kararı veriyorlar. Bu konuda bağışçılar arasında kesinlikle güvensizlik oluşmasın” dedi.

ADH Yönetici Vekili ve Başhekim Op.Dr. İsmail Çakır, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atar ve yönetim kurulu üyelerine , ayrıca hastanede devam eden inşaat çalışmaları, yeni diyaliz merkezi, anjiyo ve kalp ameliyathanesinin devam eden inşaatı, strelizasyon, şikayetlerinin değerlendirildiği hasta hakları birimi, BİMER, 184 ile hijyen ve tıbbi atıkların toplanması ve imhası konusunda aydınlatıcı bilgi verdi.

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık