Özdilek: “Kafayı öne eğmeye gerek yok, mücadeleye devam etmek zorunda Konyapsor”

Özdilek: “Kafayı öne eğmeye gerek yok, mücadeleye devam etmek zorunda Konyapsor”

Evkur Yeni Malatyaspor’a kendi evinde 1-0 yenilen Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, “Kafayı öne eğmeye gerek yok, mücadeleye devam etmek zorunda Konyapsor” dedi.

Maç sonu Konya Büyükşehir Stadyumu’nda düzenlen basın toplantısında Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, “Tabii maçı kaybetmek üzüntü verici onu söyleyeyim. Çok enteresan bir maç aslında iyi savunma yapan bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk, öyle oldu. Ama ona rağmen maçın başında maçın ikinci yarısında iki tane Jahovic, iki tane Eto ile net pozisyona girdik ki aslında çok doğru adamlara geldi. Ama maalesef bunu başaramadık, golü bulamadık. Oyunun akışında tabii ikinci yarıda zaman zaman riskler, kreatif oyuncular oyuna alarak en önde deforme yapabilir miyiz? Topu iletebilir miyiz? Düşüncesine girdik. Ama maalesef beklediğimiz bu üretkenliği sağlayamadık, sahaya yansıtamadık. Rakip iyi savunma yapan zaman zamanda ki özellikle 75. dakikadan sonra gol olmaması biraz direnç hayal kırıklığını yukarı çıkardı. Aklımızın ucundan geçmezken berabere bitebilir miyiz? Diye düşünürken çok acayip bir gol yedik” dedi.

“Bugün kaybettiğimiz için üzgünüz”

Bu psikolojide futbol oynamanın kolay olmadığını söyleyen Teknik Direktör Özdilek, “Ama iyi futbolcular, iyi oyuncular bu tür psikolojisi zor ortamlarda bile performansın en iyisini vermek zorundalar. Geldiğim günden beri ilk defa bu kadar kendimizi aleyhimizde üretken olmadığımız ayaklarımızın çok üretken olmadığı, gitmediği bir müsabaka oynadık. Tabii moral olarak üzüldük biraz da bu tür travma yaratabilir mi? Ona bakacağız. Ama 10 hafta var. 10 hafta içerisinde bunun içinden çıkabilecek kalkabilecek bir gücü var Konyaspor’un hep bunu söylüyorum. Futbol şehri Konyaspor ne bu ortamı ne bu taraftarı ne yönetim ne oyuncular hiçbiri hak etmiyor ama futbolun doğasında bu tür günler var. Burada önemli olan birlik olabilmek bence Konyaspor’u ayağa kaldıracak olan ana temel nokta burası. Birçok şeyler yazılıyor, çiziliyor, dolayısıyla insanların bazı şeyleri bir kenara bırakıp bu takımı daha iyi hale getirebilmek için birlik için olmaları lazım. Tabii bugün kaybettiğimiz için üzgünüz. Ama kafayı öne eğmeye gerek yok mücadeleye devam etmek zorunda Konyapsor” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1214 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.