Özel Lale Bilim Merkezi'nde

Özel Lale Bilim Merkezi'nde

Özel Lale Koleji Anadolu Lisesi Bilimsel Araştırmalar Kulübü, 2014-2015 eğitim öğretim yılının, ilk ziyaretini Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim merkezine yaptı.

Türkiye’de sayılı illerde faaliyet gösteren bilim merkezlerinden biri olan Konya Bilim Merkezini öğrenciler biyoloji öğretmeni Mehmet Eseroğlu ve Okul Müdürü Muhammed Yavuz Gürbüzer nezaretinde inceleme fırsatı buldu.

 Suyun tasarrufundan, deprem anına, uzay biliminden, elektrik üretimine kadar onlarca bilimsel deneyin yapılabildiği bilim merkezinde öğrenciler eğlenceli saatler yaşadı. Deneyi anlatmakla değil yerinde ve nasıl yapıldığını göstererek öğrencilere ders verdiklerini belirten Özel Lale Koleji Okul Müdürü Muhammed Yavuz Gürbüzer, “Öğrencilerimizin bilim ve teknolojiyi yakından takip etmelerini sağlamak amacıyla ilk etkinliğimizi bilim merkezine gerçekleştirdik” dedi.

Öğrencilerin ufkunu açmak ve kendilerine olan güveni kazanmalarını sağlamak amacıyla her türlü faaliyete destek verdiklerini kaydeden Gürbüzer,  “29 yıl önce eğitime başlayan Özel Lale Eğitim kurumları bugün ülkenin dört bir tarafına önemli miktarda öğrenci yetiştirerek hizmet konumuna getirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Bizler öğrencilerimize gerek ilköğretim gerekse de lise bölümünde ufkunu açacak projelere her alanda destek verirken, onların ahlaki yozlaşmalara karşı da korunmaları yönünde üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaktayız. Hedefimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlara hazırlamak adına gereken bütün imkanları sunmak istiyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 3368 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim