Özkök “Suyun Peşini Bırakmayacağız”

Özkök “Suyun Peşini Bırakmayacağız”

Başkan Özkök, Bakan ve Ekibinden Bölgenin Sorunlarına En Kısa Zamanda Çözüm Üretilmesini İstedi.

TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Konsey üyeleri ve Aksaray Ticaret Borsası Başkanı ve Konsey Üyesi Hamit Özkök’ün de katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

TOBB Konseyinde, Konsey Üyesi olan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Başkanlığında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratlarıyla Türkiye’ni n Tarım ve Hayvancılığındaki sektörel sorunlar, çözüm önerileri, 2023 hedeflerindeki Tarım ve Hayvancılık masaya yatırıldı.

TOBB Konsey Üyesi olan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray gündemi, Tarım ve Hayvancılık potansiyeli ve Tarım ve Hayvancılığı sürdürebilmemiz için dış havzalardan acilen su transferi yapılması konusunda bilgiler verdi.

Toplantı TOBB Konsey Üyelerinin bölge sorunlarını dile getirmesinin ardından soru cevap şeklinde çözüm istişarelerinde bulunularak devam etti. Yapılan istişarelerin ardından Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’ e Aksaray’a has olan Taşpınar halısı hediye etti. Ayrıca Aksaray Ticaret Borsasının Kızılırmak Havzasından Aksaray’a su getirilmesi konusunda hazırlanan su projesini de sunarak konunun ciddiyetine dikkat çekerken Bakan ve Ekibinden bölgenin sorunlarına en kısa zamanda çözüm üretilmesini istedi.

Bu haber toplam 1249 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.