Ozon terapi ile kronik hastalıklar da tedavi edilebiliyor

Ozon terapi ile kronik hastalıklar da tedavi edilebiliyor

Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Gamze Yılmaz Yanartaş, ozon terapi tedavi yöntemi ile kronik hastalıkların tedavisinde de olumlu sonuçlar alınmasının mümkün...

Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Gamze Yılmaz Yanartaş, ozon terapi tedavi yöntemi ile kronik hastalıkların tedavisinde de olumlu sonuçlar alınmasının mümkün olduğunu söyledi.

Medicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Gamze Yılmaz Yanartaş, ozon terapi, tedavi yöntemleri ve hangi hastalıklarda ozon terapinin faydalı olacağı ile ilgili bilgiler verdi. Doktor Yanartaş, kış aylarında sık görülen üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarından ozon terapinin mikrop öldürme özelliği sayesinde kurtulabilineceğini belirterek, "H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribinin tedavisinde de ozon terapinin mikrop öldürme özelliğinden dolayı, tedavi edici etkisi görülmüştür. Ozon terapi yöntemiyle bağışıklık sistemi güçlendirilerek yıl boyu karşılaşılabilecek enfeksiyon hastalıklarına karşı direnç kazanmak da mümkün olmaktadır" dedi.

"Ozon tedavi birçok hastalığı tedavi etmektedir"

Türkiye'de son yıllarda etkili tedavi yöntemiyle pek çok kronik hastalıktan olumlu sonuçlar almanın mümkün olduğunu dile getiren Doktor Yanartaş, "Ozon tedavisi kronik yorgunluğun giderilmesi, anti aging, cilt sağlığı ve sağlıklı zayıflama gibi genel faydalarının yanında şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları, romatizmal hastalıklar, vücut ağrıları, viral hepatitler(Hepatit B ve C), allerjik hastalıklar, akciğer hastalıkları, bağırsaklarda spastik kolon-kolit ve egzema-sedef gibi pek çok önemli hastalığın da tedavisinde başarıyla kullanılmaktadır. Ozon tedavisinden en çok fayda gören hastaların başında şeker hastalığından dolayı ayağında iyileşmeyen yaraları olan ve ayağının kesilmesi riskiyle karşı karşıya kalan hastalar gelmektedir" diye konuştu.

"Bağırsak ve eklem tedavisinde ozon terapi"

Bağırsaklara ve eklemlere uygulanan ozon tedavi sayesinde çok başarılı sonuçlar alındığını belirten Yanartaş, "Sürekli yorgunluk, eklem ve kas ağrıları, isteksizlikle görülen fibromiyalji sendromunda da kan yoluyla uygulanan ozon tedavisinden oldukça iyi sonuçlar alınmaktadır. Menisküs hasarlarında, spor yaralanması ve kireçlemelerde eklem içi uygulanan ozon tedavisi yöntemiyle çok başarılı sonuçlar alınmaktadır. Yaşlanma sürecinde oluşan denge sorunları, hafıza zayıflıkları, yaygın ağrılar, kalp ve damar sertliği gibi geriatrik sorunlarda da ozon terapi başarıyla uygulanmakta ve olumlu sonuçlar alınmaktadır. Metabolizmanın hızlanması, yağ yakımının başlatılması, yaşlanma sürecinin yavaşlatılması, vücutta biriken zararlı maddelerin temizlenmesinin hızlandırılması, hastalıklara karşı vücut direncinin artması da ozon terapi ile sağlanabilmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sağlık