Pancar Kotası Çiftçiyi Üzdü

Pancar Kotası Çiftçiyi Üzdü

Pancar söküm sezonunun sonlarına yaklaşıldığı şu günlerde beklediği verimi alamayan çiftçiler kota sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Kotaları dolduramayan çiftçiler cezai müeyyideye girerken, yetkilil...

Pancar söküm sezonunun sonlarına yaklaşıldığı şu günlerde beklediği verimi alamayan çiftçiler kota sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Kotaları dolduramayan çiftçiler cezai müeyyideye girerken, yetkililerden yardım istedi.

Pancar söken çiftçileri ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, pancar fiyatları konusunda çiftçilerin yüzünü güldüren hükümetin bu konuda da bir destekte bulunmasını beklediklerini söyledi. Pancar üreticilerinin bugüne kadar Refahyol hükümeti döneminde ve şimdi de Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde yüzlerinin güldüğünü belirten Koçak, şöyle konuştu: “Aksaray’da pancar sökümünde son aşamaya geldik. Ancak iklim değişikliğinden dolayı şu an çiftçilerimiz düşünceli. Çünkü kotalarını dolduramıyor. Bu nedenle üreticilerimiz cezai müeyyideye girecek. Üreticilerimizin ceza almaması için gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Biz ziraat odası olarak gerekli kurum ve kuruluşlara girişimde bulunduk. İklim şartları nedeniyle pancarlar da ufak tefek hastalık oldu. Bu da pancar üretiminin verimini azalttı."

Üreticilerin bu konuyla ilgili sıkıntılı olduğunu anlatan Koçak, şunları söyledi: "Başbakanımızın pancar fiyatlarında bizlerin yüzünü güldürdüğü gibi kota konusunda da güldüreceğine inanıyorum. Üreticilerimizin rahatlaması için elimizden geleni yapacağız. Fiyat açıklamalarından dolayı başbakanımıza gerçekten teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar pancar üreticimizin yüzü bir Refahyol hükümeti döneminde bu kadar gülmüştü, bir de Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun döneminde böyle yüzleri güldü. İnşallah kota konusunda da yardımcı olurlar diye düşünüyorum.”

İklim şartları nedeniyle verimlilik alamayan ve kotalarını dolduramayan çiftçiler ise, “Bu yıl iklimlerin düzenli olmayışından dolayı pancar veriminde ve kotalarında sıkıntı yaşanıyor. İstediğimiz verimi alamadığımızdan dolayı çiftçiler sıkıntıya düştü. Sıkıntı yaşamamaları için gerekli yerlerin bu işe el atmasını rica ediyoruz” dediler.

Bu haber toplam 2097 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.