Patlak lastikle yarıştı, kupanın sahibi oldu

Patlak lastikle yarıştı, kupanın sahibi oldu

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde düzenlenen Kızılcabölük Off-Road Oyunları’nda lastiğinin patlamasına rağmen yarışı sürdürerek 3’üncülük kupasını kazanan Beyşehirli off-road pilotu Haceli Şam, Beyşehir...

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde düzenlenen Kızılcabölük Off-Road Oyunları’nda lastiğinin patlamasına rağmen yarışı sürdürerek 3’üncülük kupasını kazanan Beyşehirli off-road pilotu Haceli Şam, Beyşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Pamukkale Off-Road Spor Kulübü (PADOFF) tarafından gerçekleştirilen Kızılcabölük Off-Road Oyunları büyük çekişmeye sahne oldu. Off-road yarışlarında aralarında Beyşehir Off-Road Kulübü Başkanı olan Beyşehirli pilot Haceli Şam’ın aracının da yer aldığı 22 arazi aracı dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. 2 tur, 3 etap üzerinden koşulan ve 20 farklı engel bulunan pistte bazı araçlar ise teknik arıza sebebiyle yarışı tamamlayamazken, patlayan lastiğine rağmen yarışa devam eden Beyşehirli pilot Haceli Şam da 3’üncülük derecesi ile kupa ve madalya elde etti. Motor hacmine göre 4 ayrı kategoride derece elde eden sürücülere kupaları verildi.

Yarışlarda patlak lastiğiyle 3’üncülük derecesi elde eden Haceli Şam, kupa ve madalyasıyla birlikte Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’u makamında ziyaret etti. Şam, yarışmalarda hedefinin her zaman birincilik olduğunu dile getirirken, “İki etaptı yarışımız, birinci etapta lastiğimiz patladı. İki üç kilometre boyunca patlak lastikle gittik. Tekrar lastiğimizi değiştirdik, o şekilde devam ettik yarışımıza ve üçüncülük derecesi aldık. Bugüne kadar Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen off-road yarışlarında 17 birincilik derecem bulunuyor. Bu son yarışmadaki üçüncülük bir ilk oldu. O da bu talihsizlik sonucunda oldu. Yoksa birincilik yine kaçınılmazdı” diye konuştu.

Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, patlak lastiğe rağmen kendisine verdiği sözden dolayı yarışı bırakmayarak derece elde eden Şam’ın başarısının takdire şayan olduğunu dile getirdi. İlçe dışında Beyşehir’i temsil eden isimlerin aslında tüm spor branşlarında madalyalarla, kupalarla dönmesinin arzusu içerisinde olduklarına vurgulayan Özaltun, “Tabi farklı branşlarda ilçemize kupa ve madalyalar gelmeye devam ediyor. Başarı getiren sporcularımızı ise belediye olarak ödüllendirmeye devam ediyoruz. Son olarak Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Off-Road Kulübü olarak Pamukkale’deki yarışlara katıldık. Buradaki yarışlara yaklaşık 60 tane off-road aracı kullanıcısı katıldı ve bu off-road kullanıcısı araçların içerisinde Beyşehirli pilotumuz Haceli Şam üçüncü geldi. Aslında hedefimiz birincilikti ama ön lastiğinin patlaması neticesinde yarışmayı terk etmesi gerekirken, Beyşehir Belediye Başkanı olarak bana vermiş olduğu söze istinaden o söz aklına gelmiş patlak lastikle yarışmayı tamamlamış. Yarışmayı üçüncü olarak tamamlamış. Eğer lastiğimiz küçük bir talihsizlik sonucu patlamamış olsaydı bugün üçüncülük kupası değil birincilik kupası bizim olacaktı. Bu tür talihsizlikler bütün spor branşlarında vardır. Bundan sonra inşallah bu tür talihsizlikler yaşamazsak birincilik kupaları ve madalyalar inşallah gelmeye devam edecek. Bu münasebetle yarışmaya katılan pilotumuza teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

haberfark.net

Bu haber toplam 1282 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.