Polisin Boğulma Olaylarına Karşı Broşürlü Uyarısı

Polisin Boğulma Olaylarına Karşı Broşürlü Uyarısı

Beyşehir ilçesinde toplum polisi, boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyarıcı broşür ve çeşitli noktalara astığı afişlerle bilgilendirmeye başladı.Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Po...

Beyşehir ilçesinde toplum polisi, boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyarıcı broşür ve çeşitli noktalara astığı afişlerle bilgilendirmeye başladı.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, Türkiye genelinde deniz, göl, baraj, su kanalları ve plajlar ile yüzmek için faydalanılan alanlarda artan boğulma olayları üzerine bilinçlendirme çalışması yapmak üzere harekete geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen "Dibini görmediğin suya girme, girersen kimse seni göremez" uyarıcı yazılarının yer aldığı bilgilendirme afişleri ve broşürleri Beyşehir ilçe merkezinde asıldı. Broşürleri vatandaşlara ulaştırmak ve görebileceği noktalara asarak vatandaşların bu konuda daha bilinçli hareket etmelerini sağlamak için çalışma başlatan toplum destekli polis ekipleri, Beyşehir gölü sahilindeki parklarda geziye çıkan vatandaşlar ve gençlerle bir araya geldi. Vatandaşları ve gençleri boğulma vakalarına karşı uyaran ve broşürleri veren polisler, bilgilendirme afişlerini halkın görebileceği yerlere astı. Bu kapsamda, polis ekipleri göl üzerinde deniz bisikletine binen vatandaşları ve su bisikleti işletmeciliği yapan kişileri de uyarırken, su gezisi esnasında can yeleği kullanan vatandaşlar ile bisiklet sahiplerine teşekkür etti.

Polis ekipleri, broşür verdikleri vatandaşlara Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, son bir yıl içerisinde 248 vatandaşın boğulma neticesinde hayatlarını kaybettiğinin anlaşıldığını hatırlatırken, boğulmaların genelde yüzme bilmeyen, yüzmeye uygun olmayan alanların kullanımı neticesinde yaşandığı bilgilerini aktardı. Ekipler, Beyşehir gölünün Karaburun plajının da halk tarafından yüzme amaçlı kullanıldığı, vatandaşların can yeleği, kolluk, can simidi almadan göle girmemeleri hususlarını anlatırken, "Amacımız, araç içerisinde emniyet kemeri ne kadar önemli ise yüzme bilmeyen vatandaşlarımız için de can yeleği, can simidi, kolluğun o kadar önemli olduğu bilincini uyandırmaktır" dedi.

Bu haber toplam 875 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.