Poşetli dede Çorum'da toprağa verildi

Poşetli dede Çorum'da toprağa verildi

Konya’da şehirlerarası otobüs terminalinde geri manevra yapan otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden “Poşetli Dede” ve “Garip” olarak tanınan Mehmet Keleş’in cenazesi, Çorum’un Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyünde defnedildi.

Konya’da sokakta yaşayan, vatandaşların verdiği para ve yemeklerle geçimini sağlayan halk arasında da “Poşetli Dede” ve “Garip” olarak tanınan Mehmet Keleş (75), geçtiğimiz cumartesi günü gece saatlerinde şehirlerarası otobüs terminalinde geri manevra yapan yolcu otobüsün altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yaşlı adamın üzerinden bir parça ekmek ve çok sayıda poşet çıkmıştı. Yaşlı adamın cesedi otopsi ve kimlik tespiti yapılmak üzere Beyhekim Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Olayın ardından polis ve savcılık tarafından yaşlı adamın kimliğinin tespiti için araştırma başlatılmıştı. Yapılan araştırmalar sonucunda “Poşetli Dede”nin adının Mehmet Keleş ve Çorum nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenmişti. Kimlik tespitinin ardından 3 kız kardeşinin bulunduğu öğrenilen Mehmet Keleş’in sadece 84 yaşındaki ablası Zeynep Yar’ın hayatta kaldığı ve Çorum’da ikamet ettiği öğrenildi.

Yasal işlemlerin ardından Poşetçi Dede’nin cenazesi, Çorum’dan gelen ablasına ve yeğenlerine teslim edildi. Karayoluyla sabaha karşı Çorum’a getirilen cenaze, bugün öğle namazı öncesi Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyünde toprağa verildi.
Köyünde hayırseverleğiyle bilinen Poşetçi Dede olarak anılan Keleş’in cenaze törenine Laçin Kaymakamı Mehmet Erhan, yakınları ve köylüler katıldı. Keleş’in cenazesi köy mezarlığında defnedildi.

haberfark.net

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2994 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.