Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Prof. Dr. Faruk Bozgöz

Eskil, 2002 yılındaki genel seçimlerden beri Ak Parti’ye Aksaray’da en yüksek desteği veren ilçelerin başında gelmektedir.

Bununla birlikte ne üst düzey bürokrasi de, ne de seçimlerde ne yazık ki Eskil’den bir ismi Meclis’te görememenin hüznünü, sancısını her Eskilli gibi ben deniz de yaşıyorum.

İşte bu hafta Ak Parti’de temayül yapıldı.

Temayülde en çok oya sahip ilçe Eskil,  temayülde 60 vekil adayının 4’ü hariç kalanı temayüle tabi oldu. Bunlardan 3’ü de; Prof. Dr. Faruk Bozgöz, Mevlüt Yol ve Himmet Dağlı Eskil ve Bölgenin aday adayı oldu.

Temayül Sonuçları Bilindiği gibi Ankara’dan açıklanıyor.

Ama Ne yazık ki Algıcılar yine yaptılar yapacaklarını ve koordinatör milletvekili daha genel merkeze varmadan sonuçları kamuoyuyla paylaştılar.

Gerçekten açılmamış torbanın sonucuna kimi inandırabilirlerse kar.

Ak Partiden görüştüğüm bir çok kişi basına sızan temayül sonuçlarının gerçeği yansıtmadığı şeklinde görüş bildirdi.

Edindiğim bilgiye göre Aksaray’ın basınında yer alan haberlere göre de; Eskil, Eşmekaya, Sultanhanı, Amarat Bölgesinden Prof. Dr. Faruk Bozgöz’ün ciddi bir destek aldığı gözlemlenmekte; ancak Sayın Bozgöz gibi donanımlı bir isim sadece bu bölge için değil; Aksaray adına bir şans olsa gerek. O yüzden kendisi Aksaray adına önemli bir isim olarak öne çıkıyor.

Faruk Hoca’nın akademik kariyeri, çalışmaları, TİKA’daki görevini incelediğimizde milletvekili olması bölgemiz başta olmak üzere Aksaray için önemli bir şans olsa gerek.

Eğer kendisi vekil seçilirse…

Vizyonu, misyonu ve bilgisi ile sadece Aksaray’da değil ülke genelinde ses getirecek önemli görevlerde bulunacak yeni bir siyasetçi siyasi arenaya çıkmış olacak.

 5 dil bilen, uzun yıllar Ortadoğu’da  görev yapıp burada yaşayan ve Ortadoğu’yu iyi bilen Prof. Dr. Faruk Bozgöz Çalışkanlığı ile biliniyor. 

Prof. Bozgöz Yazdığı kitaplar, çeviriler, makaleleri, tezler, akademik sunumlar çalışma alanları ile ön plana çıkıyor. Özellikle Ortadoğu Politikaları üzerine yaptığı  “Arap Baharı sonrası Ortadoğu’daki Değişimler” çalışması özellikle ülkemizin ve Ortadoğu’nun bulunduğu konum itibari ile aranılan adam olarak görülüyor. 

Aday Adayları ile yaptığım görüşmede bir çoğu da Faruk Hoca’yı sordular. Meclis’e gidecek kişilerden birisinin Faruk Hoca olabileceğini ifade ettiler.  

Nitekim Faruk Hoca’nın Başbakanlıkta çalışmaları da artı olarak gözüküyor.

Prof. Dr. Faruk Bozgöz ile bir görüşmemizde;

Aksaray’ı her alanda üreten bir güç haline getireceğiz!

Aksaray’ı Bilişim üssü yapacağız!

Aksaray’ı Enerji Üssü yapacağız!

Ortak akıl Projesi!

Aksaray’da üst düzey bürokrasiyle durmadan çalışacağız…

 İfadelerini kullandı.

Edindiğim intiba,  Eskil Mevlüt Yol, Himmet Dağlı ile birlikte Faruk Bozgöz için de tek yürek!

Bu yazı toplam 2182 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum