Rabbimize dua
Bir ayet-i kerimesinde Allah (CC) şöyle buyuruyor : “Ey Muhammed kullarım sana Ben’i sorarlarsa bilsinler ki Ben şüphesiz onlara yakınım. Ben’den isteyenin dua ettiğinde duasını kabul ederim. Artık onlarda davetimi kabul edip Bana inansınlar ki doğru yolda yürüyenlerden olsunlar.” (Bakara 186)
Yine diğer bir ayet-i kerimesinde Allah (CC) şöyle buyuruyor : “Rabbinize gönülden ve gizlice yalvarın. Doğrusu O aşırı gidenleri sevmez.” Araf 55)
Dua ederken dikkat edeceğimiz hususlar:
Bütün günahlarımıza tövbe etmeliyiz.
Sıdk, ihlas ve huşu içinde yapmalıyız.
Kendimizi kusurlu görerek acizliğimizin günahkarlığımızın farkında olmalıyız.
Duaya başlarken hamd etmeliyiz ve salavat getirmeliyiz, sonunda da yine salavat getirip amin demeliyiz.
Duada ısrarcı olmalıyız 3 defa 7 defa tekrar etmeliyiz.
Aceleci olmamalıyız, duamızın kabul olunmayacağı zan ve itikadına kapılmamalıyız. Muradımız hasıl oluncaya kadar duamıza devam etmeliyiz.
Rabbimizin karşısında olduğumuzun idrakine vararak O’nun önünde diz çöküp ellerimizi açıp samimi ihlaslı gönülden her ne isteğimiz varsa ancak O’ndan istemeliyiz.
Dualarımızı herkes uyurken gecenin bir yarısında Allah (CC)’ın “ Yok mu Benden bir dileği isteği olan ona hemen vereyim” buyurarak yeryüzüne tecelli ettiği zamanlarda yapmalıyız.
Hz. Ömer (ra) ordu kumandanlarına “askerin çokluğu ile nusret istemeyiniz. Dua ile Hakk’tan nusret isteyiniz. Sizler dua ile meşgul olunuz. İcabeti sizi meşgul etmesin” buyurmuşlardır.
Hz. Ali (ra) “bela dalgalarını dua ile ref ediniz” buyurmuşlardır.
Dua ile ilgili yazılarımız devam edecektir. Peygamberimiz (SAV)’in şu hadisi şerifiyle yazıma son veriyorum “kaderden sakınmakta fayda yoktur. Lakin duanın gelen ve gelmeyen belalara faydası vardır. Ey Allah’ın kulları size lazım olan duadır dua ediniz.” buyurmuşlardır.
Yüce Rabbim kaza, bela, hastalık, musibet, doğal afetlerden bütün ümmet-i Muhammedi muhafaza eylesin. AMİN AMİN AMİN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.