Ramazanla birlikte ekranlarda dindarlaştı

Ramazan vesilesi ile Televizyon ekranlarına bakıyorum, nerede ise tamamı dindarlaştı. Magazin programları yaparak din karşıtı ne kadar işler varsa ekranlara getiren renkli camlarda bakıyorum Ramazan programları yapıyor. Bir taraftan şu da aklıma geliyor, keşke 365 gün aynı şeyleri yapsalar. Bir bakıyorsunuz irtica yaygarası ile dindarları karalayanlar Ramazanda dini programlar yapıyor. Bırakın dini konulara sahip çıkmayı, baş örtüsüne saldıranlarda dini program yapıyorlar.

Türkiye Müslüman bir ülke olduğu için izlenme oranları yükselsin diye mi yapıyorlar, yoksa gerçekten samimiler mi bu çok önemli. Efendim buna da mı karşısın diyenler olabilir. Karşı değilim, ne kadar samimiler ona endişe ile bakıyorum.

Hele etiketi PROF. Olan bazı ilahiyatçı olan ve ay sonu çuvalla parayı götüren hocalarımızın iktisat edin ve aldığınızla yetinin tavsiyesinde bulunan hocalarımıza kıl oluyorum. Acaba parayla din anlatırlarken, başkalarına neden iktisat tavsiyesinde bulunurlar?

Hele birde sevgili hocalarımız karşılarına bir bayan alarak dini program yapmaları kadar hoş olmayan bir dini inanç yoktur. Ramazan ayı içerisinde öce ve boyalarını yapmış, tesettürsüz hanım hocamıza soru soruyor, hoca efendi de cevap veriyor.

Peygamberlerin ve sahabenin hayatına bir bakın. Hiç bir tanesi bir bayanı karşısına alarak din anlatmışımdır? Ekranlarda erkeklerin varlığına kıran mı girdide hoca efendiler karşılarına bir bayan alıp program yapıyorlar?

Kardeşim insan nefis taşıyor, karşısındaki bir bayana elbette kalbi kayabilir. Peygamberler ve sahabiler, bırakın karşılarına bir bayan alıp sohbet etmeyi. Akıl balığı olmamış erkek çocukların bile yüzlerine bakmazlardı.

Peygamberimiz erkek çocuklarının başını okşar ve başlarından öperdi. Sahabe hayatına bakın aynı durumu görürsünüz. Erkek çocuklarını bile öpmeyen İslamın önderleri nasıl yaşıyordu, şimdi biz nasıl yaşıyoruz?

Bir yakınım anlatır, “ hafızlığa çalışırdık, o dönem daha sabi çocuklardık, hocalarımız ezberlerimizi dinlerken yüzümüze bakmaz, sırtını dönerek dersimizi dinlerdi” diyor. Neden tüyü bitmediği için çocukların yüzlerine dikkatlice bakmazlarmış.

Şimdi bizler ne yapıyoruz, kadınları karşımıza alarak dini programlar yapıyoruz. Bu ne sonuç veriyor, dini tam bilmeyenler için bunun normal olduğunun mesajını almıyor mu? O da kendine ve gördüğüne göre dini öğrenmiyor mu?

Ben gece sabah ezanını bekleyerek ezan okunana kadar yatmadığım için televizyonu zapting yaparken bakıyorum tamamında dini programlar. Ha bakıyor musun derseniz ben şahsen bakmıyorum ve dinlemiyorum da. Bunları dinleyene kadar alın elinize bir ilmihal ve tefsir okuyun.

Ha istisnalar kaideyi bozmaz, bunun dışında iyi programlar olmuyor mu oluyor. Ama dini program yapacağım derken insanların itikadını bozmaya çalışanları da dinlemeyin. Etiketi olan paralı beyleri de dinleyip yanlışa sürüklenmeyin.

Keşke her hafta Perşembe ve Cuma günleri dini bozmadan haftada bir gün olsun kanallar insanların itikadını bozmadan programlar yapsalar. Ramazan dışında din karşıtı olup Ramazanda dindar görünmenin anlamı yok.

 

Bu yazı toplam 1048 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.