Rektör muhabbeti artık bitmeli

Malumunuz eski Rektör Yusuf Şahin Cumhurbaşkanımız tarafından yeniden Rektör olarak atanmıştır. Sayın Şahin’in bir önceki Rektörlük sürecinde olumsuz çok şeyler konuşuldu. Yeni Rektör atanma döneminde bu konu daha da hızlanarak bazı medya kuruluşları tarafından adeta savaş açıldı. Ben şahsım itibarı ile bu konu ile ilgili herhangi bir fikir beyan edip olumlu veya olumsuz yazı yazmadım. Yazmam için telkinler edildi ama bunlara pek itibar etmedim.

Sadece Sayın Yusuf Şahinin ilk dönemlerinde üniversite içinden sızdırıldığını tahmin ettiğim bazı kuruluşlarla ilgili bağlantısı olduğu şeklinde bilgi ve belgeler sıkça bana da iletildi. Sonra baktım bu konu ulusal basına kadar taşındı.

Bundan dolayı Rektör Şahin’in şahsı ile ilgili değilde, neden bunlara bir cevap vermediğini sordum. Cevap verse de bizde bilgi sahibi olsak, kafamızdaki istifhamlar gitse diye düşünerek cevap vermesi için kendisine bir yazımla sordum.

Gerekli bilgi aldım mı almadım ve kafamdaki istifhamlar hala gitmedi. Umarım Sayın Şahin bir gün beni davet eder bu konuyu konuşuruz ve bende ikna olurum. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararına son derece saygılıyız. Bundan dolayıda tekrar Rektör seçilmesi nedeni ile kendisine hayırlı olsun der başarılar dilerim.

Esas konumuza gelecek olursak, hala Rektörün nasıl atandığı sorgulanıyor. Arkadaşlar bu il bizim ilimiz, bu üniversitede bizim üniversitemiz. Artık olumlu ve olumsuz dedikodular bitmeli. Herkes kendi işine odaklanarak işini yapmalıdır.

Ben Sayın Şahin’le bu güne kadar beş dakika olsun bir araya gelip sohbetim olmamıştır, makamına da bir gün olsun çıkmamışımdır. Karşı olduğum için değil, işim olmadığı için ve gazeteciler çağrılırken ben çağrılmadığım için gitmedim. Yazdığım yazı nedeni ile bana tavır aldığını düşündüm bazı basın toplantılarına da bu nedenle beni çağırmamıştır.

Üniversite içinden olduğunu tahmin ettiğim bazı dedikodular bitmeli. Üniversite bu şehrin olduğuna göre bu şehre neler verebiliriz konusuna odaklanmalılar. Uyumlu olmayan bir kurumdan verim alınacağını düşünmüyorum, herkes uyum içerisinde olmalıdır.

Rektör beyde uzaktan edindiğim ve gördüğüm tavır duruşunu bırakarak herkesi kucaklamalıdır. Dedikodulara itibar etmeden aleyhte ve lehte konuşanları da kucaklamalı. Bu kucaklama ve yaklaşım kurumun ve Aksaray’ın yararına olacaktır.

İlk Rektör Necdet Beyle hiç anlaşamadığımız olmuş ve çoğu kezde eleştirmişimdir. Ama bir gün olsun soğukluk göstermeden yaklaşmıştır. İnanın ben bu huyunu her zaman taktir etmişimdir. Sayın Rektörümüzden de bu şekilde bir duruş görmek istiyoruz.

Belli başlı kişi ve kuruluşlarla iletişim kurmak yerine, herkesi kucaklarsa bu dedikodular biteceği kanaatindeyim. Bu soğuk ve sempatiklikten uzak duruşunu ben değil Aksaray’ın geneli koşmaktadır. Belkide yapı gereği bir duruş olabilir, ama önemli bir kurumun seyircisiyseniz duruşunuzu değiştirmek zorundasınız.

Mesela dün yazdığım hastane yazısındaki Özel idare yurdunu acilen Tıp Fakültesi olarak alarak çocuklarımızı Konya da değil ilimizde eğitim görmelerini sağlamalıdır. Biz Üniversitemizde dedikodu değil çok farklı hizmetler beklemekteyiz.

Dolayısı ile Sayın Rektör Beye herkes saygı duyarak yeni görevinde başarılar dilemelidir. Sayın Rektörümüz de gerek kurum içerisinde, gerek kurum dışında herkesi kucaklamasını bekliyor. Tekrar yeni görevinde başarılar diliyorum.

 

Bu yazı toplam 1048 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.