Rektör Şahin : “Sac ayağından biri eksik olursa medeniyet topal kalır”

Rektör Şahin : “Sac ayağından biri eksik olursa medeniyet topal kalır”

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Akademik Kurul Toplantısını Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in katılımıyla gerçekleştirdi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Akademik Kurul Toplantısını Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in katılımıyla gerçekleştirdi.

Fakültenin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Okka, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Hüseyin Kara, öğretim üyeleri katıldı.

“Ödüller tercih edilmemizi sağlıyor”

Toplantının açılış konuşmasında fakültenin tarihçesi, ulusal ve uluslararası başarıları ve fiziki yapısı hakkında bilgi veren Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Okka, “Fakültemiz özellikle toplumun bilim ve sanat dünyasının aydınlanmasına önemli katkı sağlama misyonu üzerine kurulmuştur. Bilime ve sanata farklı bakış açıları kazandırarak aynı zamanda köklü Türk kültürünü benimsemiş, milli ve manevi değerlerine bağlı tasarımcılar yetiştirmek ana hedeflerimiz arasındadır. Bu amaç doğrultusunda bölümlerimizin aldığı ulusal ve uluslararası ödüller fakültemizin tercih edilebilirliğini artırmaktadır. Hedefimiz ülkenin ihtiyacı olan milli ve manevi değerlere sahip ahlaklı öğrenci yetiştirmektir. Aynı zamanda uluslararası öğrenci hareketliliğini artırmak için çabalarımız var. Sanatsal ve bilimsel faaliyetlerle uluslararası tanınırlığı artırmak için önemli çalışmalarımız var” diye konuştu.

“Ülkemizin sanat erbabının yetiştirildiği bir fakültesiniz”

Toplantıda söz alan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Güzel Sanatlar Fakültemiz sanat erbabından oluşan bir fakültedir. Ve ülkemizin sanat erbabının yetiştirildiği bir fakültedir. Medeniyetin tesisinde olmazsa olmaz üç saç ayağı vardır. Bunlardan birisi ilim, birisi inanç ve diğeri de sanattır. Üç sac ayağından birisi eksik olursa medeniyet topal kalır ve medeniyet insanlığa fayda vermez. Atalarımızın bu coğrafyada İslam tarihi içinde kurduğu iki büyük medeniyet vardır. Selçuklu ve Osmanlı medeniyeti. İnsanlığın mutluluğu ve huzurunu yeniden tesis edecek üçüncü bir medeniyeti kurmanın eşiğindeyiz. Bu aşamada sanat kısmı büyük önem arz ediyor ve sizin de tam burada devreye girmeniz gerekiyor. Bu noktada size çok önemli görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

“Elektriğimizi kendimiz üreteceğiz”

Kampüs içindeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Şahin, “Kampüsümüzün arka taraflarında güneş enerjisinden maksimum derecede faydalanılabilecek bir alan vardı. Burası hakkında hazırladığımız projenin onayı salı günü çıktı. Üniversitemizin ihtiyacı olan elektrik enerjisini oradan üreteceğiz. Çin, güneş panellerinde kullanılan silisyumu elde ediyor. Bunun üretimine girmek çok maliyetli olduğu için biz Selçuk Üniversitesi olarak İleri Teknoloji Labaratuvarlarında lületaşından buna alternatif bir proje geliştirdik. Bu önemli bir gelişme. Bu çalışmayı yapan arkadaşlarımızın da önünü açıp kaynak oluşturacağız” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, rektör yardımcılarıyla birlikte fakültenin öğretim üyelerinin sorunları ve çözüm öneri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Toplantının sonunda Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Okka, günün anısına Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’e yağlı boya tablo hediye etti.

haberfark.net

Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat