Ressamlar Aksaray’da Buluştu

Ressamlar Aksaray’da Buluştu

Aksaray Belediyesi ve TÜRKSOY işbirliğinde gerçekleştirilen 18. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması, yetenekli sanatçıları Aksaray’da bir araya getirdi.TÜRKSOY’un geleneksel etkinliklerinden biri olan ve 2 Ağ...

Aksaray Belediyesi ve TÜRKSOY işbirliğinde gerçekleştirilen 18. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması, yetenekli sanatçıları Aksaray’da bir araya getirdi.

TÜRKSOY’un geleneksel etkinliklerinden biri olan ve 2 Ağustos 2015 tarihine kadar Aksaray’da devam edecek olan buluşmaya bu yıl 18 ülkeden 21 Ressam katıldı. Pek çok farklı ülkeden ressamın bir araya geldiği buluşma kapsamında sanatçılar, Aksaray Belediyesinin organizesi ile Eğri Minare, Ulu cami, Zinciriye Medresesi, Azmi Milli Un fabrikası, Helvadere göleti ve Hasandağı, Ihlara, Güzelyurt, Ağzıkarahan, Narlıgöl, gibi tarihi ve turistik bölgelerde gezi ve incelemelerde bulundular. Ünlü ressamlar, Aksaray’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlere hayran kalırken, bu değerleri tablolarına yansıtmak üzere çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Zinciriye Medresesinde “Ressamlar Buluşuyor” adı altında bir basın toplantısı düzenleyerek 18 ülkeden Aksaray’a gelen 21 ünlü Ressamı basın aracılığı ile kamuoyuna tanıttı. Zinciriye Medresesinde düzenlenen toplantıya, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, ressamlar ve basın mensupları katıldı.

Başkan Yazgı yaptığı konuşmada, “Aksaray’ımızda Türk Dünyasının değişik yerlerinden katılan ve ülkelerinde çok tanınmış 21 ressamı misafir ettik. Türksoy ‘a bu konu da teşekkür ederim 18. Ressamlar buluşmasını ilimizde gerçekleştiriyoruz. İlimizde tarih, kültürel ve medeniyet anlamında çok önemli zenginlikler var, Ressamlarımız şehrimizin tarihi ve kültürel zenginlikleri tuvallere yansıtmıştılar. Yapılan Resimler dünyanın dört bir yanında da sergilenecektir. Ortaya çıkan sanat ederlerini önümüzdeki Cumartesi günü saat 14.00’da Adese Park Site Avm’de açacağımız sergiyle kıymetli hemşerilerimizle buluşturacağız. Yeri gelmişken tüm halkımızı da sizlerin aracılığıyla davet ediyorum” dedi.

Başkan Yazgı, “Farkı Ülkelerde yaşasak ta aynı kültürü paylaştığımız Türk Dünyasıyla bizi Buluşturan TÜRKSOY’a bir kez daha teşekkür ederim. Bu buluşmada, 18 ülkeden 21 ressamımıza içlerindeki sevgiyi tuvallere yansıtmasıyla oluşan sanat eserlerinden dolayı minnettarız. Bu tür organizasyonlarda halklarda birbirlerini tanıyıp sıcak bağlar kurmakta, bu da birlik beraberlik duygularımızı artırmakta. Farklı ülkelerde farklı şive ve ağızlarda konuşsak ta bir millet olduğumuzu hatırlıyor ve kendimize güvenimiz tazeleniyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 895 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya