Rulo çim tesisi ekonomiye katkı sağlıyor

Rulo çim tesisi ekonomiye katkı sağlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, rulo çim üretim tesislerinde yetiştirdiği çim ile hem kendi çim ihtiyacını karşılıyor, hem de ekonomiye katkı sağlıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ta...

Konya Büyükşehir Belediyesi, rulo çim üretim tesislerinde yetiştirdiği çim ile hem kendi çim ihtiyacını karşılıyor, hem de ekonomiye katkı sağlıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tatlıcak’ta kurulan rulo çim tesislerinin İç Anadolu Bölgesi’nde resmi bir kurum tarafından kurulan ilk ve tek tesis olduğunu dile getirerek, tesislerin bölgeye örnek olduğunu söyledi.

Başkan Akyürek, belediyenin ihtiyacı olan çimin bir kısmının bu tesisten karşılandığını belirterek, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 1. sınıf futbol sahası çimi ve yine 1. sınıf peyzaj çimi üretimi yapmaktayız. Yaklaşık 200 bin metrekare alanda üretim yapıyoruz. Talebe göre de alan miktarını artırabiliyoruz. Üretimi yapılan rulo çimden, kesimle birlikte aynı gün ilgili alanda uygulama yapılmak suretiyle yeşil alan elde ediliyor. Böylece adaptasyon problemi yaşanmıyor. İnfiltrasyon sorunu olan, yani yağmur ve sulama sularının toprak profili boyunca yer çekiminin etkisi ile aşağı inen alanlarda, yüzde 100 kum üzeri rulo çim üretimi de yapılmaktadır. Kendi personelimiz ve makinelerimizle üretim yaptığımız rulo çim tesislerimiz, belediyemizin ihtiyacını karşılamanın yanı sıra vatandaşa da uygun fiyatta çim temin etmesiyle ekonomiye önemli ölçüde katkı sağlamaktadır” diye konuştu.

Rulo çim tesislerinde çalışan ekipler profesyonel ekipmanlarla 45, 60 santimetre genişlikten 120 santimetre genişliğe, 1 metreden 40 metre uzunluğa kadar tek parça kesim yapabiliyor. Rulo çim uygulaması yapılan alanlarda yabancı ot problemi yaşanmıyor. Yapılan uygulamalarda ise yüzde 100 verim sağlanıyor.

Bu haber toplam 959 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya