Rüya gibi!

             Türkiye Kupası final maçı öncesi TFF Konyaspor taraftarına her türlü eziyeti çektirme kararı almış galiba. İnsanlar mübarek gün Konya'dan düşmüşler yola Eskişehir'e gelmişler. İftarlarını yapmışlar, stadyuma geliyorsun Polis stadın araç park alanına araçları almıyor. Niye “burası milletvekilleri ve protokole ayrıldı”.  Stadyumun park alanı bomboş dururken insanları yol kenarına park etmeye zorluyorlar. Yol kenarlarındaki araçları ise dolaştırdıkları çekici ile tehdit ediyorlar. Polise soruyorsun “nereye park edeceğiz” polis “geç, geç” diye işaret ediyor. Neredeyse polis taraftarı Konya'ya geri gönderecekti. İnsanları araçlarını stadın bir kaç kilometre uzağına park etmeye zorlayıp stada kadar yürüten zihniyeti kınıyorum.

            Stadyuma geliyorsun bütün kapılar açık değil. Görevliler nereden girileceği hususunda bilgi sahibi değil. Cevap “şu tarafa git oraya bir bak”. Federasyon Konyaspor taraftarını içeri almamaya niyet etmiş, ancak Konyaspor taraftarının azmi ve kararlılığı hiçbir engel tanımadı. Tüm bunlara rağmen uzun gece sonunda kazanılan kupa her şeyi unutturdu.

            Hamburgercilerde bilet dağıtan Başakşehir yönetimi olmayan taraftarını var etmeye çalışmış. Taraftarsız Başakşehir taraftarının çıkardığı olaylar sebebiyle belki de ilk defa ceza alacak. Kupayı kaybetseler bile içlerinde ukde kalmamıştır, taraftarsız kulüp taraftarının!! Çıkardığı olaylar sebebiyle ceza almanın mutluluğunu yaşayacak.

            Başakşehir tribünlerindekiler kimdi hakikaten merak ediyorum. Hamburgercilerin dağıttığı bilet ve bedava seyahat ve kumanya peşinden Eskişehir'e gelen bu hırpani grup Konyaspor ve Eskişehir taraftarlarının birbirlerine yaptıkları kardeşine jestleri ve birlikte yaptıkları tezahürata çok bozulmuş olacaklar ki kale arkasındaki tribünde hemen altlarındaki Eskişehirli taraftarlara çok tehlikeli bir şekilde meşale ve maytap yağdırdı. Tehlike altında kalan Eskişehir taraftarına Konyaspor tribünleri sahip çıktı ve yanlarına alarak kale arkası tribününü boşalttı.

            Maç öncesi hayli bir Başakşehir destekçisi vardı. Galatasaray ve Fenerbahçe ön eleme oynanamamak ya da daha az ön eleme oynamak için Başakşehir'i destekliyorlardı. Duyduğuma göre Antalya kent meydanında sine vizyon açan Antalyalılar Avrupa kupalarına katılmak için Başakşehir'e ümitlerini bağlamışlardı. Ha keza Trabzon'un bile Avrupa kupalarına katılmasının yolu Başakşehir'in kazanmasına bağlıydı. Tüm bu ittifaka karşı maça Es-Es, Konya taraftarlarının beraberliği damga vurdu.

            Maça gelince bence Aykut Kocaman daha maça başlarken maçı penaltılara götürmeyi kafaya koymuştu.  Başakşehir üzerine gelen takımları çok rahat yenen ancak yerleşik alan savunması yapan takımlara karşı zorlanan bir takım. Konyaspor çok iyi alan daralttı. Rakibine boş alan vermedi. Önce gol yemeyip skoru tutmaya çalışmak ve eğer fırsat gelirse gol aramak Başakşehir karşısında en akılcı ve mantıklı sistemdi. Yetmişlerde Konyaspor'un direkten dönen topu gol olsa maç belki uzamayacaktı. Tabi Serkan'ın hakkını da yememek lazım. Çok başarılı kurtarışlara imza attı.

            Konyaspor'un alan savunmasını geçemeyen Başakşehir takımında Abdullah Avcı risk alamadı. Çift santrafora dönüp rakibin üzerindeki baskıyı artırmayı düşünmedi. Konyaspor Abdullah Avcı'yı yeteri kadar tedirgin etmişti. Risk almaktansa maçı oluruna bırakmayı tercih etti. Bu tam olarak Aykut Kocaman'ın istediği şeydi.

            Uzatmaların sonuna doğru Aykut Kocaman'ın Ali Turan'ı çıkarıp Hora'yı alması penaltılara dönük bir yatırımdı. Aslında Aykut Kocaman maç öncesi penaltılara kadar maçı kafasında çok iyi oynamış. O kadar ki penaltıları kullanacak oyuncuları dahi belirlemiş. Ali Turan - Hora değişikliği bunun göstergesiydi.

           Akıllı ve sabırlı oynayan Konyaspor tarihi bir başarıya ulaştı. Eskişehir'e gelen onbinleri penaltı atışları sonucunda statta kendinden geçirdi. Kupa Konya'ya geldi. Gecenin uzayan saatlerinde bir rüya gibiydi her şey. Geceden sabaha kadar Eskişehir’den Konya’ya taraftarlar kornalar ve bayraklarla taraftarlar kendinden geçmiş bir şekilde belki de hayatlarının en mutlu yolculuklarını yaptılar.

            Aykut Kocaman tarihe geçti. Önce Konyaspor'u lig üçüncüsü yaptı ki geçen sezon ikinci yarısının da lideriydi. UEFA Avrupa Ligi gruplarını Aykut Kocaman ile gördük ve önümüzdeki sezon yine gruplarda olacağız. Türkiye Kupası ile Konyaspor'un ilklerine ve başarılarına bir yenisini ekledi. Üstelik bunu çok mütevazı bir kadroyla yaptı. Belki de Konyaspor'un süper ligde oynadığı dönemler içinde en maliyeti düşük kadrosuyla tüm bunları başardı.

            Aykut Hoca Fenerbahçe'ye gider mi? Gitmesini hiç istemem. Oynattığı oyun estetik değil. Ancak elde ettiği sonuçlar inanılmaz. Giderse de kendisini eleştiremem. Konyaspor'a o kadar çok şey kattı ki buna hakkımız yok. Gitse bile Aykut Kocaman'ın Konyasporluların gönlünde ayrı bir ve özel bir yeri olacak ve asla unutulmayacak.

            Bu muhteşem gece için tebrikler Aykut Kocaman, tebrikler Aykut Kocaman'ın fedakar öğrencileri, tebrikler Konyaspor'un büyük taraftarı. Bu kupa hepimizin hakkı. Unutulmaz, unutulamaz.

Bu yazı toplam 1866 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.