Saat kulesi Aksaray'a yakışmış

  Geçtiğimiz Çarşamba günü çarşıya çıktım hükümet meydanında güzel bir çalışma gördüm. Tarihi orijinallikte saat kulesi Belediye tarafından meydana dikilmiş rutüşler yapılıyordu. Oradan geçerken bir süre durup izleyerek seyrettim. Etrafı güzel çiçek ve oturaklarla süslenmiş. Daha bitmeden havanın ılıman olmasından yararlanan yaşlı ve emeklilerimiz etrafına oturmuşlar. Çiçekler rengârenk bir ayrı görünüm oluşturmuş.

     Tanıdık yaşlılara nasıl bulduklarını sordum; “ eskiden bir buhar fıskiyesi vardı etrafa buhar ve su saçıyor yanından geçemiyordunuz. Saat kulesi hem güzel bir görünüm verdi, hem de etrafı güzelleşerek oturma imkânı buluyoruz” dediler.

      Bir ay falan oluyor Sayın Başkan Haluk Şahin Yazgı ile sohbet ederken saat kulesini önce Lise karşısına düşündüğünü söylemişti. Ama bu sefer isabetli bir karar ile tam da güzel yere yerleştirmiş. Çünkü burası insanların en çok gelip gittiği bir yer.

       Sayın Yazgı seçim beyannamesinde saat kulesi ve şehrin girişlerine şehri simgeleyecek figürleri koyacağını söylemişti. Bildiğim kadarı ile Makas kavşağında da bir düzenleme yapılıyor, Şehitlik parkı adı ile duran beton yığını yıkılıyor. Şehri simgeleyen bir figürde kısa zamanda buraya konacak. Bundan sonra ise yol boylarına bu figürler bittikçe yerleşecek.

      Şehre güzel hava ve görünüm verecek bu figürleri merakla bekliyoruz. Tabi kış gelmesine rağmen kenar mahallelerdeki asfalt ve kaldırım çalışmaları devam ediyor. Çoğu kişiler bunları görmediği için Belediyenin durduğunu zannediyorlar ama inanın Bedir Muhtar, Bayrambaba, Selçuklu gibi bazı kenar mahallelerde çalışmalar devam ediyor. Zannedersem onun üzerindeki mahallelerin tamamı bitti. Hem de sağlam ve bozulmayacak şekilde asfaltlanmış.

                        Feshane’deki şov çok çirkin

    Ben Feshane’ye gidemedim ama Sayın Bakanın gelişi ile İstanbul’da Bekarlar Derneği Başkanlığı yapan Yaşar Avcu acemi bir şekilde topladığı hemşerilerine Bakanın kürsüye çıkışında kendisini alkışlatıp adını slogan olarak orada bağırttırmış.

      Çok çirkin ve hoş olmaya bu davranışı kınıyorum. Bildiğim kadarı ile İstanbul’dan gelip zaman zaman Aksaray’da son günlerde gönüllü safsatası ile orayı burayı ziyaret eden bu arkadaş bir ara beni de farklı yalanla aldatarak Televizyona çıkarmıştım. Daha sonra bu kullanılışı fark edip ne çağırdığı yere nede kendisine alt oldum. Ortaya Aksaray kurtarıcısı gibi çıkamaya çalışmak hoş değil, çıkar aday olursun olur olmaz. Ama şova gerek yok, şimdiden kendisini bitirmiştir. Sayın Ahmet Yaşarın konu ile alakalı açıklamasını paylaşıyorum ve sonuna kadarda Ahmet ağabeye katılıyorum bunlar ayıp şeyler.

     “Demek ki Yasar Avcu siyasi şov yapmak için 16 Ekimde Feshane’de Aksaray tanıtım gününde 12 senedir Ülkemize hizmet veren Ak parti Bakanı Sayın Mehdi Ekeri bir kaç gence protesto ettirerek kendini ispat etmeye çalıştı. Yanında Eski MHP milletvekili Ahmet Çakar i görünce MHP ye hizmet ettiğini anlamıştım. Ancak ilimiz için çok önemli bir gün olan açılış esnasında Bakan Kürsüye çıkarken ismini bağırtarak protesto edeceğine hiç ihtimal vermedim.

    Siyasette gözü olan bir adayın bu şekilde evimize gelmiş bir misafiri protesto etmesi resmen harakiri yapmaya benzer. Kendi ayağına kurşun sıkmaya benzer. Aklınca medyatik olmaya çalıştı ama çok sevilen bakanı takip eden medya ciddiye almadı. Fakat üzüntüm İstanbul’da yeni göreve başlayan İstanbul Valisi Yine çok sevilen eski Aksaray valisi İstanbul Emniyet müdürü Sayın Selami Altınok un ve Aksaray valimizin bulunduğu bir ortamda siyasi şov yapmak çok ama çok çirkin oldu.

      4 gün boyunca katılımcılardan ve davetlilerden Özür dilemek zorunda kaldık. Bir hizmeti yapmak çok zor ama sahiplenmek çok kolay. Bizler Vali, Belediye Başkanı, Aksaray ticaret odası başkanı, Ticaret borsası başkanı, ziraat odası başkanı ve Aksaray’daki tüm Kamu kuruluşları Müdürleri ve Sivil toplum örgütleri ile 6 ay çalışarak bu katılımcıları ikna ederek Feshane’ye getirdik.

     Ama Yasar Avcu ve birkaç yandaşı bu organizasyonu kendileri yapmış gibi şov yapıyorlar. İstanbul’da Emniyet müdürümüzün İstanbul Bölge Komutanı Ali paşamızın İstanbul büyük şehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş in büyük katkıları olmasaydı, Colins, Mercedes, Anadolu holding, Sütaş gibi firmalarımızın maddi destekleri olmasaydı bu organizasyonu yapmamız mümkün olmazdı. Sevgili hemşerilerim, Bu vesile ile bizi destekleyen tüm Bürokratlarımıza ve iş adamlarımıza şahsım ve derneğimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Açılış Töreni esnasında yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum Başta Sayın Bakanımızdan, Valilerimizden, emniyet müdürümüzden ve tüm konuklarımızdan tekrar Özür diliyorum.”

 

Bu yazı toplam 1831 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.