Sabah, Yenişafak ve Star yöneticileri için infaz emri

Sabah, Yenişafak ve Star yöneticileri için infaz emri

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi yaşananlara dair ortaya çıkan detaylar, FETÖ'cü hainlerin acımasızlığını açıkça ortaya koydu.

 Cuntacıların darbe sırasında buluşamama ihtimaline karşılık, Yeni Şafak, Sabah ve A Haber binalarının koordinatlarının çıkarıp haritada işaretlendiği saptandı.

Gazete ve TV'lerin sorumluları sorgusuz infaz edilecekti. Cuntacılar 17-25 Aralık'ta olduğu gibi önceden hazırladıkları fezlekelere dayanarak istedikleri kişileri idam edecekti. Darbe girişiminin kesinlikle başarılı olacağına inanarak tüm hazırlıklarını da önceden yapan cuntacılar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne de tam donanımlı geldi.

İşte Sabah'ın haberine göre yakalanan hainlerin ifadelerinden çıkan inanılmaz detaylar: İstanbul'daki Yeni Şafak, Sabah, A Haber, Star gibi bazı gazete ve TV binalarının koordinatları, önceden çıkarıldı ve buralar harita üzerinde işaretlendi. Koordinatlar pilotlara da verildi. İlk hedef medya olacaktı. Tüm gazeteler basılacak, gazete sorumluları sorgusuz öldürülecek, diğer çalışanlardan cuntaya karşı çıkan olursa onlar da infaz edilecekti. Tıpkı 17-25 Aralık'ta olduğu gibi fezlekeler önceden hazırlandı. Fezlekede, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın adı, "dönemin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı" diye geçti. Cuntanın ilk hedefi, milli iradenin temsilcisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'dı. İçişleri Bakanı, diğer bakanlar ile FETÖ'ye karşı duran bürokratlar da listeye eklendi.

KARŞI ÇIKAN İDAM EDİLECEKTİ

Darbeci hainlerin üzerlerinden, İstihbarat Daire Başkanlığı'na girilmesini ve orada bulunan kim varsa öldürülmesini emreden bir karar yazısı da çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü ele geçirmeye kalkışan darbecilerin üzerinden ise hazırlanmış fezlekeler çıktı. Darbenin başarılı olması durumunda bu fezlekelere dayanılarak cuntaya karşı olan herkes iki satırlık kararla idam sehpasına gönderilecekti.

"İNTİKAM İÇİN SABAH'I BASIN"

15 Temmuz'da SABAH'ın basılıp direnenlerin vurulması talimatını, FETÖ'deki rolünü deşifre eden SABAH'tan intikam almak isteyen Hâkim Albay Muharrem Köse'nin verdiği anlaşıldı Darbe girişimi sırasında cuntacıların hedefi olan SABAH gazetesine yönelik baskın talimatını Hâkim Albay Muharrem Köse'nin verdiği ortaya çıktı. SABAH, cuntanın A Takımı'nda yer alan Köse'yi darbe girişiminden 25 gün önce manşetten ifşa etmiş, kumpas kurarak nasıl müşavir olduğunu, Ergenekon davasında Danıştay cinayetiyle ilgili Genelkurmay şeması diye hazırlanan belgenin de onun tarafından kurgulandığını ve sahte olduğunu açıklamıştı. Köse'nin gazeteden intikam almayı planladığı belirlendi.

KOMPLOYU SABAH İFŞA ETTİ

"Danıştay suikastında sahte rapor rezaleti" başlıklı haberde Muharrem Köse'nin, Ergenekon davasındaki kumpası ve sahteciliği deşifre edildi. Haberimize göre, Ergenekon davasına 4 yıl önce delil olarak konulan Genelkurmay'ın Danıştay suikastıyla ilgili şema sahteydi. Şema, Ergenekon soruşturmasını başlatacak Ümraniye bombalarının bulunmasından bir yıl önce çizilmiş, henüz ortada Ergenekon yokken Ergenekon davasında yargılanacak birçok isim şemada yer almıştı. FETÖ'nün karanlık yapılanmasını aydınlığa çıkaran SABAH, 15 Temmuz gecesi darbecilerin baş hedeflerinden biri oldu. Askeri öğrencilerin ifadesinde, Menderes isimli yüzbaşının SABAH'ı basıp direnenleri vurma talimatı verdiği ancak Topkule Kışlası'ndan yola çıkan cuntacıların halkın direnişi karşısında amaçlarına ulaşamadıkları anlatıldı. Baskın talimatının ise darbenin İstanbul ve Ankara ayağını planlayan Muharrem Köse Ankara'da yakalanarak tutuklandı. Üzerindense darbeden sonra görev verilecek 400 kişiden oluşan atama listesi çıktı. habervaktim

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.