Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Sağlık Alanındaki Güzel Değişim ve Gelişmeler

Hakikaten, son yıllarda birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok önemli, güzel değişimler ve gelişmeler olmuştur. Özel hastanelerle birlikte, Eğitim Araştırma, Tıp Fakülteleri ve Şehir Hastanelerinde çok güzel olumlu değişim ve gelişmelere şahit oluyoruz. Adeta aralarında tatlı bir yarış yaşanmaktadır. Bu tatlı rekabetten de hastalarımız en güzel bir şekilde yararlanmaktadır.

Babam Seyit Mehmet Ersöz 2008 yılında her iki dizinden Konya Numune Hastanesinde ameliyat olmuş, aparatları takılmıştı. Ameliyattan birkaç yıl sonra rahatsızlığı yeniden nüksetti ve sağ dizinden ikinci kez 2012 yılında Konya Kızılay hastanesindeameliyat oldu. Ameliyatlarında insan vücuduna en uyumlu titanyum aparatlar takılmıştı. Birkaç sene içinde ikinci ameliyat ile takılan aparatlar sonucunda vücudunda iltihaplar oluşup, ağrıları artmaya başladı. İşinin uzmanı birçok Doktor kardeşlerimize muayene ettirip tedavisini yaptırmak istedik. Her birinin ortak görüşü sonucunda iltihaplı olan sağ ayaktaki aparatın çıkarılıp, yerine öncelikle antibiyotikli dolgu yapılıp, yaklaşık bir iki ay sonra da yapılan geçici dolgu çıkarılıp, yerine kalıcı aparatının konması gerektiği ifade edildi. Yaptığımız istişare sonucunda, bizlerde ameliyatın yapılmasına karar verdik. Geçtiğimiz yılın Şubat ayı içerisinde ameliyatınbirinci safhası, yaklaşık iki ay sonra ikinci safhası da Medline (Akademi) hastanesinde gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası çekilen filmlerde aparatın konumu gayet iyi görünüyordu. Ameliyattan yaklaşık yedi ay sonra düşmeyip bir yerlere çarpmamasına rağmen artan ağrıları üzerine aparatının yerinden çıktığını çekilen filmlerinde görüp öğrendik. Ameliyatı yapan doktorumuz meslek hayatımda binlerce ameliyat gerçekleştirdim, çekiçle zor çıkarttığımız aparat nasıl çıkabilir diye üzüntülerini belittiler. Bu aşamadan sonra kapsayıcı daha sağlam olacağı belirtilen, kelepçeli sistemin özel hastanelerde ödemesi olmadığından,Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Bölümüne gitmemiz gerektiğini bildirdiler.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü polikliniğine gittik. Doç.  Dr. M. Ali ACAR Bey’in muayenesi sonucu birkaç gün sonrasına ameliyat günü verildi. Ameliyat gününde CRP kan değerleri yüksek olduğu için, dizinde var olan aparatı çıkarılıp, dizine antibiyotikli çimento dolduruldu.Akabinde, bir daha problem yaşanmaması için Enfeksiyon bölümünde 21 (yirmi bir) günlük bir tedavi gördü. İlk ameliyattan iki ay sonra CRP değerleri normale geldiği içingeçtiğimiz hafta Çarşamba günü, yaklaşık olarak 6 (altı) saat süren ameliyatında; antibiyotikli çimento çıkarılarak yerine kondilreplasmanlı total diz protezi aparatı başarılı bir şekilde takıldı. Selçuk Tıp Fakültesi hastanesinde verilen hizmetleri hakikaten yakinen yerinde görme ve takip edebilme imkânına sahip olduk. Bu süreçte hem doktorlarımızın, hem de ekibinin ve de bölüm görevlilerinin görevlerini tam mükemmel olarak düzenli bir şekilde yaptıklarını gözlemledim. Ayrıca, temizliğinin mükemmel olduğunu rahatlıkla söylemek isterim. Hastalar arasında da güzellikler yaşanmaktadır. Herkes birbirine geçmiş olsun dileklerini aktartıyor, yaşadıkları sıkıntıların neler olduğu paylaşmaktadırlar. Güzellikler iyilikler paylaştıkça çoğalır, sıkıntılar paylaştıkça azalır anlayışı içinde tüm hastalarımızın acılarını, sıkıntılarını bu dönemde de paylaştık. Çok güzel dostlukların oluştuğunu müşahede ettik.

Âyet-i Kerimelerde: “Eyyub'u da (an). Hani Rabbine: Başıma bu dert geldi. Sen, merhametlilerin en merhametlisisin diye niyaz etmişti.”  Müfessir Beyzâvî’nin naklettiğine göre Hz. Eyyub, varlıklı ve aile efradı geniş bir zat idi. Fakat evinin yıkılması sonucu aile fertlerinin çoğu öldü. Malı mülkü elinden gitti. On yıldan fazla süren ağır bir bedenî hastalığa müptela oldu. Bütün bu felâketlere rağmen, halinden şikâyet eder duruma düşmemek ve takdire rızada sebat etmek için durumunu Cenab-ı Hakk’a arzederek O’ndan sıhhat ve âfiyet istemekten çekiniyordu. Nihayet eşinin ricası üzerine ancak 83. âyette ifade buyurulan sözlerle niyazda bulunmakla yetinmiştir.“Bunun üzerine biz, tarafımızdan bir rahmet ve kulluk edenler için bir hatıra olmak üzere onun duasını kabul ettik; kendisinde dert ve sıkıntı olarak ne varsa giderdik ve ona aile efradını, ayrıca bunlarla birlikte bir mislini daha verdik.” (Enbiya Sûresi âyet:83-84) buyrulmuştur. Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), hasta ziyaretinin önemini haber vermiştir. Biz Müslümanlar, her halimizle, hastalıkla, sağlıkla, ölümle, fakirlik, zenginlik v.b. ile imtihan edilmekteyiz. Dünya hayatında imtihanda olduğumuzu bilerek, kulluğumuzu, duamızı daima en iyi şekilde yapıp, hayatımızı verilen nimetlere, hamdedip, şükretmeli, başımıza gelen olumsuzluklara da sabır göstermeliyiz.

Doç. Dr. Mehmet Ali ACAR Bey’e yaptığı başarılı ameliyat, hastalarına ve yakınlarına gösterdiği yakın ilgi-alaka ve sempatik, sevecen davranışlarından dolayı en kalb-i şükranlarımı sunuyorum. Hocam sizi ve ekibinizi gönülden kutluyorum. Yolunuz açık olsun. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Hüseyin Yılmaz Bey’e Ayrıca, Ortopedi ve Travmatoloji bölüm asistanları Dr. Musa Ergin, Dr. Ali Özdemir, Dr. Egemen Odabaşı’na, enfeksiyon bölüm BaşkanıProf. Dr.Onur Ural, Doç. Dr. Şua Sümer, Dr. Şeyma Çiftci, Dr. Gizem Çimen, Dr. Hatice Esra Nur Kıratlı’ya, hemşirelere, sağlık memurlarına, temizlik görevlilerine kısacası adını zikredemediğim emeği geçen bütün çalışanlarına gönülden şükranlarımı sunarım.Allah (c. c.), her birinden razı olsun. Kendisi ile ilk defa hastanede tanıştığım güler yüzlü, hastaları ile çok samimi ilgilenen güzel insan Dr. Musa Ergin Bey’in gecesini gündüzünü Ortopedi ve Travmatoloji 2 bölümünde geçirmekte olduğuna şahitlik ettiğim için hassaten belirtmek isterim. Böyleçalışkan doktorlarımızı üst amirleri ile birliktekesinlikle ödüllendirmek gerekir diye düşünüyorum.

Babam Seyit Mehmet Ersöz’ü ameliyatları öncesi evimizde, sonrasında hasta hanede ziyarete gelen, telefon, mail, mesaj ve sosyal medyadan yorumları, duaları ile geçmiş olsun dileklerini bildiren, bütün dostlara ilgilerinden dolayı kalb-i şükranlarımı sunarım. Ayrıca bugüne kadar babamla ilgilenen başta eşim, çocuklarım, kardeşlerim olmak üzere ailemizin bütün fertlerine, akrabalarımıza, dostlarımıza, arkadaşlarımıza da teşekkürlerimi sunarım. Allah (c.c.), her birinden ebeden razı olsun. Bu vesile ile Allah(c.c.), başta Babam Seyit Mehmet Ersöz olmak üzere bütün hastalarımıza acil şifalar lutfeylesin. Sıhhat, âfiyet, huzur ve mutluluk içinde hayırlı uzun ömürler dilerim.

Bu yazı toplam 2824 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum