Şefkat Konağı tamamlanıyor

Şefkat Konağı tamamlanıyor

Genel Merkezi Konya’da olan Acil Hastalara Yardım Vakfı’nca Meram'da yapılan 400 yataklı olarak zihinsel engelliler için fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olan Şefkat Konağı’nda sona yaklaşıldı

Merkezin, her odasında banyo, tuvalet, lavabo, telefon ve 24 saat sıcak su olacak. Özellikle görme özürlü vatandaşlara başta olmak üzere yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Acil Hastalar Yardım Vakfı, yeni hizmetini de tamamlamak üzre.

Acil Hastalara Yardım Vakfı Başkanı Süleyman Doğan, inşaatının yüzde 90’ını tamamladıkları Şefkat Konağını önümüzdeki yıl içinde açmayı planladıklarını kaydetti. Doğan, “Merkezin, her odasında banyo, tuvalet, lavabo, telefon ve 24 saat sıcak su olacak, ayrıca 12 oda bulaşıcı hastalığı olanlar için ayrılacak. İçinde kalanlar yaşlı, hasta, engelli olacağı için depremde tahliyenin zorlaşması göz önüne alınarak çelik konstrüksiyondan yapılan bina Richter ölçeğine göre 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı bir şekilde yapıldı" dedi.

Doğan, sözlerine şöyle devam etti: “Hizmete geçtiğinde 400 kişiyi barındıracak olan Şefkat Konağı aynı zamanda 5 yıldızlı otel konforunda olacak. İkişer kişilik suit odalardan, oda içinde bulunan banyo, telefona kadar gereken her şey bulunacak. Aynı zamanda içinde kalacak kişilerin yaşlı ve yatalak olduğu göz önünde bulundurularak çelik konstrüksiyonla 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı yapılacak. Bina ömrünün 270 yıl olması böyle devasa bir eserin ölümsüzlüğünü gösteriyor. Odaların 24 saat boyunca kameralarla internetten izlenebilecek olması hizmetimizin şeffaflığının göstergesi olarak halkımıza sunulacak. Ayrıca 12 oda bulaşıcı hastalığı olanlar için ayrılacak. Zihinsel engelliler için de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi bulunacak.”

haberfark.net

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya