Şehit Astsubay Halisdemir’in ismi Beyşehir’de yaşatılacak

Şehit Astsubay Halisdemir’in ismi Beyşehir’de yaşatılacak

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi ilçeye yeni kazandırılan bir mesire alanında yaşatılacak.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi ilçeye yeni kazandırılan bir mesire alanında yaşatılacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe kalkışması sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adının ilçe merkezinde yapım çalışmaları son aşamaya gelen mesire alanına verildiğini söyledi.

Konunun Beyşehir Belediyesi Meclisi'nde de gündeme geldiğini ve meclis üyelerine Beyşehir-Şamlar Mahallesi yolu üzerindeki "İskender mesire alanı" olarak bilinen alanın yeni ismini Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla Şehit Astsubay Ömer Halisdemir olarak değiştirdikleri yönünde de bilgi verdiklerini aktaran Özaltun, "Aldığımız bu karar doğrultusunda darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman isimlerden biri olarak gösterilen Halisdemir'in adı ilçemizde 11,6 hektarlık alanda yapımı son aşamaya gelen kentimizin yeni oksijen deposu olacak mesire alanına verildi. Darbe girişimine karşı gelerek vatan hainlerine ilk kurşunu sıkanlardan olan Halisdemir'in adını yaşatmak amacıyla böyle bir karar almış bulunuyoruz. 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarısız olmasında büyük payı olan şehit Halisdemir'in ismi ilçemizde de kesinlikle unutulmayacak ve nesilden nesile bir destan olarak anılacak. Bu vesileyle, kahraman şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesi başta olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

(AH-Y)

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1375 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.