Selçuk Tıp’ta Mezuniyet Sevinci

Selçuk Tıp’ta Mezuniyet Sevinci

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılını geride bırakan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı.Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Selçuk Üni...

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılını geride bırakan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yaşar Şen, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

“120 HEKİM MEZUN EDİYORUZ”

Törenin açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, “14 yıl gibi kısa bir mazisi olmasına rağmen mezuniyet öncesi eğitimi akredite edilen bir tıp fakültesinden mezun olan siz meslektaşlarımıza hayat boyu başarılar diliyoruz. Bizler de aralarında Azerbaycan ve Afganistan’dan da arkadaşlarımızın olduğu 120 hekimi mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Dekan Prof. Dr. Oktay Sarı, “Tam 40 yıllık bir geçmişi olan Selçuk Üniversitesi’nin, marka değerini eğitimin ne kadar tescilletmiş olan Tıp Fakültesi’nde aldığınız iyi olduğunu görev yapacağınız yerlerde anlayacağınızı düşünüyorum. Bu bağlamda doktorların siyasette, devlet yönetiminde ve iş dünyasında iyi yerlerde olmasından gurur duyuyoruz. Şuan 14 Konya milletvekilinden 6 tanesi doktor. Hekim milletvekillerimizin de desteğiyle özlük haklarımıza, çalışma koşullarına ve şiddet olaylarına çözümler üretme yolunda adımlar atılacağını düşünüyorum. Hepinizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Öğrenciler adına konuşma yapan Tıp Fakültesi 2014-2015 yılı okul birincisi Dr. Hasan Ali Güler ise, “Öncelikle görevi başında şehit edilen tüm meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, şiddet olaylarının son bulmasını diliyorum. Bizim yetişmemizde büyük çaba harcayan öğretim üyelerimize teşekkür ederim. Buradan aldığımız bilgi ve birikimle mesleğimizi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum. Eğitim sürecim boyunca bana inanan aileme, ilkokul öğretmenimden başlayarak bugüne gelmemde emeği olan tüm hocalarım ve arkadaşlarıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

HEKİMLİK YEMİNİ ETTİLER

Dr. Hasan Ali Güler, konuşmasının ardından yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından öğrenciler, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Akdemir eşliğinde hekimlik yemini etti. 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Birincisi Dr. Hasan Ali Güler diplomasını ve hediyesini Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı’nın elinden aldı. Fakülteden mezun olan 120 öğrenci diplomalarını öğretim üyelerinden aldıktan sonra hep birlikte keplerini havaya attı. Mezuniyet sevincini arkadaşlarıyla ve aileleriyle paylaşan öğrenciler bu unutulmaz anları ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim