Selçuk, Uluslararası Avrasya Turizm Kongresine Hazırlanıyor

Selçuk, Uluslararası Avrasya Turizm Kongresine Hazırlanıyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ), 28-30 Mayıs 2015 tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Avrasya Turizm Kongresi’ne (EITOC) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.Selçuk Üniversitesi (SÜ) T...

Selçuk Üniversitesi (SÜ), 28-30 Mayıs 2015 tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Avrasya Turizm Kongresi’ne (EITOC) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi öncülüğünde, Konya’da 13 ülke, 51 şehir ve 66 üniversite ve kurumdan 321 bilim insanını bir araya getirecek kongrede hem Türkiye’nin hem de Konya’nın turizm değerleri ve sorunları tartışılacak.

Turizm Kongresi’nin ilk kez düzenlenmesine rağmen, kongreye gösterilen yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, kongre çağrısına katılım yoğunluğunun Konya’nın kongre kenti olması ve kongre turizmine açılması için çok önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Çukurçayır, “Fakültemiz tarafından düzenlenecek olan ‘I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi: Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler ’I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC) ana temalı uluslararası organizasyonumuz, yerli ve yabancı akademisyenlerin, eğitimcilerin, sektör temsilcilerinin ve öğrencilerinin uluslararası turizm gelişmeleri ile ilgili güncel konuları, eğilimleri ve göstergeleri ile ilgili araştırma yapmalarını sağlayacak ve onlara yaptıkları araştırmaların sonuçlarını tartışabilecekleri bilimsel bir ortam sunacaktır. Bu organizasyonun en önemli özelliği, uygulamalı ve teorik çalışmalarla turizm sektörü ile ilgili uluslararası gelişmeleri yakından takip eden turizm araştırmacılarına ve sektör temsilcilerine uluslararası bir platform sunmak ve onlara uluslararası düzeyde turizm sektörüne yönelik her alanla ilgili değerlendirme yapmalarını sağlayabilmektir” diye konuştu.

“KONYA, TURİZMİN GÜNDEMİNE TAŞINACAK”

Alanda önemli çalışmaları olan uzmanların düşünce ve deneyimlerinin, sektöre çok önemli katlar sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Çukurçayır, “Mevlana, Çatalhöyük, Sille, Kilistra, Selçuklu tarihi ve öteki uygarlık mirası hoşgörü kenti Konya’da yüzlerce katılımcıyı ağırlamak, Konya’yı turizm gündemine taşımak fakültemiz adına gurur verici bir adım olmuştur. Konya’nın turizm sektörüne atacağı çok önemli adımlar var. Bu kongrenin beklenen adımları hızlandıracağını umuyoruz. Kongre sonuçlarını Konya ve Türkiye kamuoyu ile de ayrıca paylaşacağız. Kongreyle ilgili ayrıntılı bilgilere http://www.selcukturizmkongresi.com/ web sayfasından ulaşılabilmektedir” dedi.

Bu haber toplam 1464 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat