Selçuk Üniversitesinde Turizm Haftası Kutlamaları

Selçuk Üniversitesinde Turizm Haftası Kutlamaları

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Genç Turizmciler Öğrenci Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği “Turizm Haftası” etkinlikleri Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde

           Kutlamalara İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, TÜRSAB Konya Şube Başkanı Atilla Özdemir, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Akandere, Rixos Otel Genel Müdürü Cem Bora, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı

 

            SELÇUK, TURİZME CANLILIK KATACAK

 

            Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, turizm haftası nedeniyle pek çok etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Bu tür etkinliklerimizi özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversite ile birlikte yapmak istiyoruz. Özellikle üniversitemizde Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın katkılarıyla açılan turizm bölümleri Konya turizmimize canlılık katacaktır. Örneğin geçen yılın mart ayında 80 bin civarında olan turist sayısı bu yılın mart ayında 110 bine yükseldi. Yapılan yeni yatırımlar ve bu tür etkinliklerle bu sayının daha da artacağına inanıyorum.” dedi.

 

            Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Akandere ise 2010-2011 yılında eğitim öğretime başlayacak 4 yıllık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’na 180 öğrenci alacaklarını müjdelerken, bu okulun açılmasının Konya turizmine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

 

ÖĞRENCİLERE MEHTER KONSERİ

 

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Süleyman Demirel Kültür Merkezi önünde öğrencilere mini bir konser verdi. Kutlama kapsamında Mesleki Eğitim Fakültesi öğrencileri uygulama derslerinde yaptıkları ürünleri sergilerken, gün boyunca katılımcılara yönelik canlı müzik dinletileri ve Geleneksel Türk Kıyafetleri Defilesi gerçekleştirilirken, Selçuk Üniversitesi’nin Dünya 1’incisi Halk Oyunları Ekibi de gösteri yaptı.

Bu haber toplam 1781 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat