Selçuklu'da Hafta Tatili Ruhsat Denetimleri Sürüyor

Selçuklu'da Hafta Tatili Ruhsat Denetimleri Sürüyor

Konya’nın Selçuklu Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan işletmelere yönelik işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ile hafta sonu ve tatil günleri faaliyet gösteren işyerlerinin hafta tatili ruhsatı denetimlerini sürdürüyor.

Hafta Tatili Ruhsatı 31 Ocak 2015 tarihine kadar yenilenmesi gerekiyor. Hafta tatil ruhsatını yenileyecek işyeri sahiplerinin Selçuklu Belediyesi ‘ne başvurmaları ve işlemlerini yaptırmaları gerektiği açıklandı. 394 sayılı Hafta Tatili Kanunu’na göre, hafta sonu ve tatil günleri faaliyet gösteren bütün işyerlerinin belediyeden hafta tatili ruhsatı almaları zorunlu. Hafta tatili ruhsatı için işyeri sahiplerinin Selçuklu Belediyesi hizmet binasında bulunan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne başvurarak ‘Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsat Beyannamesi Formu’nu doldurup kanunla belirlenmiş olan harcı yatırmaları yeterli olacak. Hafta tatili ve tatil günleri çalıştığı halde hafta tatili ruhsatı almayan işyerlerine gerekli yasal işlem uygulanacak.
Selçuklu Belediyesi’nden yapılan açıklamada; İlan Reklam Vergisi’nin son ödeme tarihinin 31 Ocak 2015 olduğu hatırlatılarak, “İlçemizde bulunan işyeri ve işletme sahiplerinin, işyeri ve işletmelerine ait tabelalar ve ilan panoları için verecekleri beyannameler ve ödeyecekleri vergiler konusunda ileride karşılaşılması muhtemel sorunların en aza indirilmesi ve mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, İlan Reklam Vergisi ödemelerini zamanında yapmaları gerekmektedir. Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde ışıklı, ışıksız tabela ve reklam panosu, bez afiş asanlar, el ilanı dağıtanlar ve ticari taşıtlarında reklam panosu olanlar 31 Ocak 2015 tarihine kadar Selçuklu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü bünyesinde bulunan ruhsat bölümünde vergilerini tahakkuk ettirip veznelerimizde ödemelerini yapabilirler" denildi.

Bu haber toplam 1370 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.