Selçuk’ta Kentsel Kalkınma Ve Belediyecilik Konferansı

Selçuk’ta Kentsel Kalkınma Ve Belediyecilik Konferansı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğrenci Kulübü tarafından “Kentsel Kalkınma ve Belediyecilik” konulu konferans düzenlendi.Selçuk Üniversitesi İktisad...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğrenci Kulübü tarafından “Kentsel Kalkınma ve Belediyecilik” konulu konferans düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akif Çukurçayır, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“KALKINMA YERELDEDİR”

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akif Çukurçayır, yaptığı konuşmada, kırsal ve kentsel kalkınmanın önemli olduğunu anlattı. Büyük kentlerin kaosu, karmaşayı yansıttığını, toplumun yükünü taşıyamadığını ifade eden Prof. Dr. Çukurçayır, “Kalkınma yereldedir. Demokrasi yerel ile öğrenilir. Yurttaşlık yerel alanda geliştirilir. Vatandaşlık bilinci yerel alanda oluşturulur. Her şeyimiz, günlük yaşam pratiklerimiz birebir yerel yönetimlerle ilişkili. Derslerimizde öğrencilerimizle belediyeleri, kent yönetimlerini eleştiriyoruz ama belediye başkanlarını, yerel yöneticileri dinlediğimiz zaman gerçekten bizim baktığımızın mutlak doğrular olmadığını görebiliyoruz. İşte bu tür toplantılar bizlere bu fırsatı verecek” diye konuştu.

“MESLEĞİ SEVMEK, TECRÜBELİ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Halk tarafından seçilmiş olmanın güzel bir duygu olduğunu ancak bununla birlikte sorumluluklarının da fazla olduğunu anlatan Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, “Belediyecilik misyonunda fiziki anlamda yenilik en çok sorgulanan alanlardan birisi olarak göz önüne çıkıyor. Ancak bunun yanında ekonomik katkı sağlamak da gerekiyor. Sanayici de sizin öne çıkmanızı bekliyor. Diğer kurumların böyle bir misyonu bulunmuyor. Bunu halkın hür iradesiyle seçilmiş belediye yönetimi gerçekleştirebilir. Bu anlamda her işte olduğu gibi bu meslekte de mesleği sevmek, inanmak, tecrübe sahibi olmak, çalışmak çok önemli” dedi.

Konferans sonunda, Prof. Dr. Çukurçayır tarafından Başkan Oral’a plaket takdim edildi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1291 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi